Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Panaci

Incendiu cu pagube de peste 600.000 de euro la fabrica de prelucrare lapte a Camy-Lact

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a provocat pagube foarte mari la centrul de prelucrare al laptelui din comuna Panaci al SC Camy-Lact SRL Vatra Dornei, un nume important pe piaţa produselor lactate ecologice din judeţul Suceava şi nu numai.

Conform estimărilor preliminare, pagubele depăşesc 600.000 de euro, prejudiciul fiind foarte mare, în condiţiile în care centrul de prelucrare al laptelui era unul ultramodern, realizat prin fonduri SAPARD.

 

Focul a fost stins de pompieri în aproape patru ore

Incendiul a izbucnit ieri dimineaţă, în jurul orei 7.00, în zona acoperişului centrului de fabricare şi distribuire de produse lactate al societăţii. La faţa locului au intervenit pompieri de la Detaşamentul Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Panaci, cu trei autospeciale de stins incendii şi cu o motopompă. Focul s-a manifestat cu precădere în interiorul halei, ceea ce a dus la distrugerea şi degradarea instalaţiei foarte costisitoare de prelucrare din interior.

Pompierii au reuşit să stingă focul în totalitate aproape de ora 11.00, fără ca flăcările să afecteze anexele şi pensiunea din apropiere, aparţinând aceleiaşi societăţi. 

 

Totul ar fi plecat de la un scurtcircuit 

Flăcările au distrus, pe lângă o mare parte din acoperiş şi pereţii despărţitori, şi echipamente tehnice de prelucrare lapte, o cameră frigorifică de mare capacitate, o centrală termică şi un laborator de analize.

„Din primele cercetări rezultă că flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecţi”, a declarat plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

 

Camy-Lact, o afacere începută din anii '90 cu produse care au pătruns şi pe piaţa externă

Camy-Lact este o afacere începută la doi după Revoluţie de Aurel Ungureanu, un nume foarte respectat în domeniu.

Societatea s-a făcut remarcată prin promovarea de produse ecologice, caşcavaluri, brânză de burduf, unt, telemea, şvaiţer etc. Produsele Camy-Lact sunt cunoscute la nivel naţional, iar de câţiva ani producătorul a reuşit să pătrundă masiv şi pe piaţa externă.

Fabrica de prelucrare a laptelui din Panaci a fost modernizată capital acum câţiva ani prin fonduri SAPARD, fiind considerată una dintre cele mai moderne din judeţ şi chiar din ţară.

Administratorul Camy-Lact este Camelia Zetu, fiica lui Aurel Ungureanu. În cursul zilei de ieri aceasta nu a putut fi contactată telefonic. De regulă, investiţiile SAPARD sunt asigurate, astfel că mare parte din prejudiciu s-ar putea recupera.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu cu pagube de peste 600.000 de euro la fabrica de prelucrare lapte a Camy-Lact.
 Vizualizări articol: 3096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu cu pagube de peste 600.000 de euro la fabrica de prelucrare lapte a Camy-Lact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei