Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miză mare

Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost anulată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de salubrizare a Sucevei, demarată în toamna anului trecut, este departe de a se încheia, cu desemnarea unui operator de salubrizare pentru următorii opt ani.

Contractul de salubrizare a municipiului reşedinţă de judeţ, în valoare de 5,5 milioane de euro, nu va fi semnat cu nici unul dintre cei care au depus oferte la licitaţie.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat decizia de anulare a rezultatului licitaţiei care a avut loc în luna mai, după mai multe luni de amânare, cauzată de alte contestaţii.

CNSC a avut de analizat trei contestaţii, depuse de fiecare dintre cei care au participat la licitaţie, adică inclusiv de către cei care au fost declaraţi câştigători - asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.

 

Trei oferte, trei respingeri

Oferta declarată câştigătoare a fost respinsă de către CNSC pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care nu este posibilă depunerea a două oferte în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie, fapt menţionat în contestaţia depusă de către Rosal.

Viceprimarul Gavril Vîrvara a precizat că într-adevăr au fost depuse două plicuri cu oferte din partea asocierii Diasil, Florconstruct şi Brantner, dar că acestea au fost depuse la interval de câteva luni de zile, unul fiind depus pentru licitaţia ce trebuia să se ţină pe 15 ianuarie, care nu a mai fost deschis şi de care nu s-a mai ţinut cont ulterior, pentru că licitaţia a fost blocată de o altă contestaţie, iar celălalt în luna aprilie, când au depus oferte şi ceilalţi doi competitori, Rosal şi Romprest.

În acelaşi timp, nici Rosal nu a primit un răspuns favorabil la solicitarea către CNSC.

Oferta firmei Rosal, care era cea mai avantajoasă ca tarife la serviciile prestate, nu a fost luată în calcul la desemnarea unui câștigător, fiind descalificată deoarece în  certificatul de atestare fiscală figura cu datorii la bugetul de stat.

Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a explicat de ce descalificarea ofertei lor i-a luat prin surprindere: „Pe certificatul nostru fiscal apare o datorie de 33 de miliarde de lei vechi, dar şi faptul că noi avem de încasat 40 de miliarde lei vechi de la Primăria Suceava. Ori, dacă suma pe care o avem de primit e mai mare decât cea pe care o datorăm, certificatul fiscal este considerat valabil, conform unei decizii luate de Guvernul Boc, pentru ca firmele cu datorii la stat să poată participa la licitaţii, dacă statul le este dator cu sume mai mari decât au ei de achitat”.

Decizia comisiei de licitaţie din primărie a fost aprobată de CNSC, încât oferta depusă de Rosal nu poate fi luată în considerare.

Oferta celor de la Romprest Service este „inacceptabilă”, conform deciziei CNSC, deoarece oferta financiară depăşeşte cu peste 10% valoarea estimată comunicată prin anunţul de participare la licitaţie.

Practic, nici una din ofertele depuse de participanţii la licitaţie nu poate fi luată în calcul la desemnarea unui câştigător, încât licitaţia de salubrizare în valoare de 24.870.000 lei, fără TVA, adică echivalentul a 5,5 milioane de euro, ar trebui să fie reluată.

 

Contractul cu Rosal, prelungit din oficiu

Viceprimarul Gavril Vîrvara, care răspunde de salubrizarea municipiului, şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că, deşi în curând se împlineşte un an de când a fost demarată procedura de licitaţie, încă nu a fost desemnat un câştigător, pentru a putea fi puse în aplicare o serie de prevederi ale noului contract de salubrizare, necesare pentru o mai bună gestionare a curăţeniei oraşului.

Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor poate fi atacată la Curtea de Apel de către oricare din cei trei participanţi la licitaţie, iar de răspunsul instanţelor depinde reluarea licitaţiei, procedură de durată, sau desemnarea rapidă a unui câştigător.

În prezent, serviciile de salubrizare din Suceava sunt efectuate tot de Rosal, conform unei decizii a Consiliului Local Suceava, de prelungire a contractului ce a expirat în decembrie 2012, până la desemnarea unui câştigător al licitaţiei de salubrizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost anulată.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost anulată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toate raman ca inainte trimis de
(14 iul 2013, 06:12:08
Unul din sloganurile domnului Baisanu in campania electoraia era schimbarea imediata a firmei Rosal de la salubrizarea orasului.Firma Rosal a lui Prigoana a avut o prestatie extrem de slaba in Suceava.Orasul n-a fost niciodata in halul asta de mizerie ca in perioada Rosal.Rosal a primit bani frumosi pe transportul gunoiului la Botosani deoarece nu s-a construit groapa de gunoi de la Moara.Dar de toate promisiunileUSL s-a ales praful.Mai mult,tot ce n-a reusit PDL sa faca rau face USL(vezi gazele de sist,Rosia Montana).Asa ca ramanem cu Rosal pe cap si in mizerie in continuare.
1.1  RE: Toate raman ca inainte trimis de
(14 iul 2013, 11:57:31
wow! Am ramas fara cuvinte Radule!
2.   In aceeasi nota trimis de
(14 iul 2013, 14:32:23
Epoca actuala USL o putem caracteriza prin expresia Poanta,adica mistocareala a la Ponta.Duplicitate, şmecherie, populism, coabitare cu fundul în două luntrii.Perfidie, cinism, miştocăreală, totalitarism politico-economic, mizerie, multă, multă, multă mizerie imorală, prăvălită peste creştetele românilor.Acest Dinu Paturica extrem de am bitios si doritoriu de putere si preamarire guverneaza cu Basescu si coabiteaza cu Antonescu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei