Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

A doua zi

Protestul celor de la Termica, mutat de la primărie la centrala de termoficare a oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii de la Termica trecuţi pe listele de disponibilizări au continuat să-şi strige nemulţumirile în stradă, în faţa sediului Primăriei Suceava. Pentru a doua zi consecutiv, aproximativ 100 de salariaţi ai societăţii de termoficare au protestat zgomotos contra celor aflaţi la putere, nemulţumiţi că nu au primit încă salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, dar şi că Guvernul nu a aprobat încă ordonanţa prin care ar putea beneficia de completarea ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei/lună.

Larma vuvuzelelor şi a fluierelor a fost completată cu strigăte precum „Mincinoşii!”, „Jos Guvernul!”, „Jos primarul!”, oamenii reproşându-le celor de la conducere faptul că au lăsat societatea să falimenteze, iar lor li s-au promis salarii compensatorii, fără ca acestea să mai ajungă la ei. Supăraţi că nimeni de la conducere nu era acolo să le audă nemulţumirile, protestatarii au decis să încheie mai devreme protestul din faţa sediului municipalităţii sucevene, dar să-l continue la Termica. Sindicaliştii de la Termica au spus că protestul lor este departe de a se încheia, că vor reveni curând în stradă, una din intenţiile exprimate fiind ca de luni să blocheze accesul la Termica, până când revendicările lor vor fi luate în seamă de conducere.

Odată cu intrarea în insolvenţă a Termica, toate deciziile, inclusiv cea de acordare a salariilor compensatorii, sunt luate de administratorii judiciari - MGA Insolvency SDRL Suceava, Accer IPURL Suceava şi Management Reorganizare şi Lichidare Iaşi.

Conform liderului sindical Iordănel Secrieru, drepturile salariale ale angajaţilor – pentru că protestatarii figurează încă drept salariaţi ai Termica, dar sunt în concediu fără plată – au prioritate chiar şi în faţa creditorilor, ale căror interese sunt reprezentate de administratori judiciari.

 

295 de persoane, pe lista de disponibilizări de la Termica

Numărul celor nemulţumiţi de faptul că nu au primit salarii compensatorii este mult mai mare, de aproximativ 250 de salariaţi, din cei 295 prinşi spre disponibilizare odată cu aprobarea planului de restructurare a societăţii de termoficare, diferenţa fiind reprezentată de cei care au acceptat concedierea colectivă fără a mai aştepta apariţia ordonanţei de Guvern referitoare la veniturile de completare a ajutorului de şomaj.

Iniţial, autorităţile locale au anunţat că angajaţii Termica SA disponibilizaţi în baza programului de restructurare vor beneficia de salarii compensatorii totalizând 11 milioane de lei din fondurile societăţii, alte 7,3 milioane de lei, reprezentând compensaţii suplimentare, fiind aşteptate de la Guvern, ca măsură de protecţie socială pentru persoane disponibilizate în urma unor concedieri colective. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul celor de la Termica, mutat de la primărie la centrala de termoficare a oraşului.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestul celor de la Termica, mutat de la primărie la centrala de termoficare a oraşului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ptr toti cei de la termica trimis de
(13 iul 2013, 13:04:25
cei care au iesit in strada nu le convine traiul de acum deoarece au trait ca la mama in burta cat au fost salariati nu faceau absolut nimic si li se dadea salarii si bonusuri de nu stiau pe ce mai iau bani iar aCUM SA VADA CUM E CU TRAIUL ADEVARAT LA NIVELUL ASTA NU LA CEL LA CARE AU FOST INVATATI SALARIATII de la termica. ROG PRIMARIA SA NU LE DEA NICI.UN BAN CA AU LUAT DESTUL HUOOO NESATULILOR
1.1  RE: Ptr toti cei de la termica trimis de
(13 iul 2013, 17:19:39
nu făceau numic ? aveau salarii mari ?
aha , ok ! aşadar... e bine că s-a-nchis ?!
io zic să-i "tăiem" şi pe bugetari !
hmm ?! că şi la ei jobu'i un plictis ?!?!

bah, şi CFR-iştii ăştea .. ( ai observat ? )
freacă buha pe lefuri ... nesimţite
Mda . Înţeleg perfect ce te-a enervat
PS. daaa' ..
"serviciile" tale de ce-s prost plătite ?happy

2.   Pt PANIK044 trimis de
(13 iul 2013, 19:42:59
SIgur se faceau avorturi pe vremea cand te-ai nascut Panicatule. Numai dupa revolutie se putea concepe un agramat ca tine. Inainte de `89 gandeau oamenii de doua ori inainte de a face asa un specimen.
3.   SC Termica trimis de
(14 iul 2013, 06:40:59
Termica nu are lichidităţi pentru plata salariilor compensatorii. Disponibilizaţii urmeaza să intre în rândurile creditorilor şi să îşi primească drepturile ulterior.Cât priveşte sprijinul guvernamental pentru venitul lunar de completare, în condiţiile în care Guvernul tocmai a aprobat vreo şapte milioane de lei pentru o astfel de facilitate la Oltchim şi în care există solicitări similare de la termoenergeticienii din Brăila, Oneşti, Oradea şi Timişoara, este puţin probabil ca disponibilizaţii de la Termica să se bucure de această facilitate suplimentară ajutorului de şomaj.Termica este de multi ani o mare problema si o gaura neagra pentru banii publici pentru primarie.Din motive politicianiste,lipsa de strategie si interese de tot felul s-a ajuns la aceasta tragedie.
4.   Xxxxx trimis de
(15 iul 2013, 14:38:57
Desteptule de panica(t).....iti doresc sa ajungi tu in situatia oamenilor de la terminca sa ai o varsta de 45 de ani si sa te mai ia bunica la munca:)))) atunci o sa radem noi de tine....si copii tai sa aiba de munca cum au oamenii acestia acum adica deloc...sa traiasca din aer ca o sa ne ia primaru si pamantu pe care suntem proprietarilaughing))))))))))
punete in locul lor....apropo oamenii astia erau unicii care mai carau ceva in spate de pe vremea lui Ceausescu...da ”noua generatie” duce numai ”pacanelele” dupa ei.Sa ai o zi frumoasa cum au oamenii astia....si bani din beslug cum au eilaughing)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei