Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu: M-am întâlnit cu premierul şi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor

Duminică, 14 Iulie 2013 (16:20:20)

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a precizat, într-un interviu pentru "Gândul", că s-a întâlnit sâmbătă cu premierul Victor Ponta pentru "a-i preda" mandatul de la Ministerul Transporturilor.

"M-am întâlnit cu premierul şi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor", a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat că l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-şi prezenta demisia de la minister, dar că nu există un document oficial depus la Guvern. Acesta a explicat că iniţial convenise să-şi dea demisia sâmbătă, dar după ce a văzut "spectacolul televizat" l-a sunat pe premier şi l-a anunţat că demisionează, a notat "Gândul".

Fenechiu a fost întrebat dacă în cazul său a fost vorba despre o demisie prin telefon sau a fost revocat. "Atât timp cât eu eram într-un colţ de ţară, iar premierul era în alt colţ de ţară nu puteam să îmi prezint demisia decât telefonic. Dincolo de toate, procedura constituţională este revocarea", a spus el.

Fostul ministru a menţionat, la întrebarea dacă există o demisie scrisă depusă la minister, că "nu există o hârtie făcută".

"Trebuie spus că mi-am prezentat demisia în faţa premierului, prin telefon, vineri. (...) Şi dacă avea documentul tot trebuia să mă revoce. Nu există procedura de acceptare a demisiei în Constituţiei. Există procedura de revocare", a mai spus el.

Solicitat să precizeze de ce nu şi-a trimis demisia prin fax, Relu Fenechiu a spus: "Pentru că eu am o relaţie cu premierul îndeajuns de bună în care i-am spus domnule, gata, mi-am prezentat demisia. În primă fază rămăsese să ne întâlnim a doua zi, dar după aceea i-am dat un telefon, văzând spectacolul televizat şi eu i-am spus că nu are niciun sens să aşteptăm".

De asemenea, el a fost întrebat dacă noul ministru va fi propus marţi de PNL. "Există posibilitatea să avem marţi un Birou Permanent Naţional pe această temă", a răspuns Fenechiu.

Ministerul Transporturilor infoma vineri că Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din funcţia de ministru, cei doi stabilind ca discuţiile referitoare la preluarea atribuţiilor să fie purtate în cursul zilei de sâmbătă.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat după sentinţa de condamnare, cât şi cu câteva minute înainte de momentul declaraţiei de presă, iar acesta a precizat de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu.

El a explicat că Fenechiu nu a putut să îşi scrie efectiv demisia, deoarece nu se afla în Bucureşti, dar că i-a comunicat verbal, prin telefon, decizia de a demisiona şi că în Constituţie termenul folosit în astfel de cazuri este "revocare".

Ponta a arătat totodată că Fenechiu "a fost interpretat greşit" în cazul demisiei. "Cu domnul Fenechiu şi acum trei minute am vorbit, pentru că a fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Dânsul e obişnuit să fie interpretat greşit. Eu am vorbit şi acum trei minute, mi-a confirmat încă o dată că îşi dă demisia, că nu vrea să continue, motiv pentru care am vorbit şi cu preşedintele despre faptul că Fenechiu nu doreşte să mai rămână ministru şi că interimatul o să-l asigur eu până când voi face o propunere definitivă. El poate să îşi dea demisia spunându-mi mie la telefon", a spus vineri Ponta, aflat la ambasada Franţei.

El a adăugat că va discuta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre persoana care va fi propusă la Ministerul Transporturilor, portofoliul rămânând la liberali.

Surse oficiale au declarat anterior că Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, informaţie confirmată pentru MEDIAFAX de către şeful Guvernului.

Sursele au explicat că premierul a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis că va părăsi postul de ministru.

Fenechiu a declarat, ulterior, pentru "Gândul" că nu şi-a depus încă demisia din funcţia de ministru şi că va face acest lucru sâmbătă, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Constituţia prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la începutul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate în calcul pentru acest portofoliu.

"Forul statutar al partidului, Biroul Politic Naţional se va întruni la începutul săptămânii viitoare, probabil luni sau marţi, şi va face o nouă propunere pentru acest minister. Portofoliul rămâne bineînţeles la PNL şi vom face o propunere, vom discuta cu premierul Ponta şi vom continua", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă este posibil să fie susţinut pentru această funcţie deputatul PNL Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor în primul Cabinet Ponta.

"Este una dintre variante, dar decizia va fi luată de BPN şi nu are rost să vehiculăm mai multe nume înainte de această reuniune", a precizat liderul PNL.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu: M-am întâlnit cu premierul şi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu: M-am întâlnit cu premierul şi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei