Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această lună

Posturile de şef de secţie şi de laboratoare de la Spitalul Suceava, scoase la concurs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava scoate la concurs posturile de conducere a 19 secţii şi laboratoare din cadrul unităţii. Examenul se va desfăşura în perioada 22-24 mai şi va consta în trei probe, toate eliminatorii. Şefii de secţii şi laboratoare sunt obligaţi să-şi reconfirme capacităţile manageriale pentru a-şi păstra funcţiile deţinute în prezent, întrucât contractele de administrare pe care le-au încheiat cu conducerea spitalului au expirat de o bună perioadă de timp.

Potrivit legii, candidaţii declaraţi admişi la concursul din această lună vor încheia alte contracte de administrare, valabile trei ani, şi prin care îşi vor asuma noii indicatori profesionali, a informat ieri managerul unităţii sanitare, Vasile Rîmbu.

 

Singura concurenţă pe post, înregistrată la laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, unde sunt doi candidaţi

Concurenţii înscrişi la examenul pentru posturile de conducere vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava sunt actualii şefi de secţii şi laboratoare, după cum urmează: Lucia Emilia Cemîrtan – Medicină Internă, Mihai Ardeleanu – Nefrologie, Mihai Creţeanu – Cardiologie, Gabriela Ileana Creţeanu – Diabet, Boli Nutriţie şi Metabolism, Zoia Irimie – Balneologie şi Recuperare Medicală, Răzvan Codrin Bandac – Ortopedie şi Traumatologie, Florin Filip – Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Georgeta Dana Murariu – Neonatologie, Corneliu Alexandru Dumitrescu – ORL, Georgeta Martiniuc – Oftalmologie, Georgeta Cornelia Belibou – Reumatologie, Daniela Beatrice Neagu – Neurologie, Sorin George Hîncu – Chirurgie Generală, Iulia Frunză – Pediatrie, Corina Stănescu – Boli Infecţioase, Dorin Stelian Stănescu - Anestezie şi Terapie Intensivă, Maria Muha – Pneumologie, Andreia Botezan - Laborator Anatomie Patologică.

Singura concurenţă pe post este înregistrată la laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, unde alături de medicul-şef Constantin Croitoru candidează şi medicul Agata Petrescu.

 

Nici o candidatură pentru şefia a trei secţii, unde funcţia de conducere va fi asigurată cu titlu interimar

Potrivit managerului Vasile Rîmbu, nu au fost scoase la concurs posturile de conducere de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Obstetrică-Ginecologie, unde contractele de administrare sunt încă în derulare, şi nici cel de la Oncologie, având în vedere că titularul postului de şef de secţie, dr. Doina Elena Ganea Motan, îndeplineşte şi funcţia de director adjunct medical.

Nu şi-au depus candidatura la examenul din această lună actualii şefi de secţie de la Gastroenterologie – Liliana Croitoru, Urologie – Nicolae Dobromir şi Psihiatrie – Lorelei Haşovschi. Pentru aceste sectoare, funcţia de conducere va fi asigurată cu titlu interimar, până la organizarea unui nou concurs, de medici numiţi de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Prima etapă a concursului se va derula în data de 22 mai, când candidaţii vor susţine în faţa comitetului director un proiect de management a cărui tematică este analiza situaţiei economico-financiare a secţiei/laboratorului. „Concurenţii trebuie să aibă în vedere cheltuielile şi veniturile secţiilor sau ale laboratoarelor pentru care candidează şi să facă propuneri de îmbunătăţire a situaţiei economico-financiare, care să ducă la o mai bună finanţare a spitalului şi la crearea de condiţii corespunzătoare pentru toţi bolnavii, la asigurarea de medicamente, materiale sanitare, analize de laborator şi investigaţii de înaltă tehnicitate, ca rezonanţă magnetică şi computer tomograf”, a punctat Vasile Rîmbu.

 

Sesiune specială de examene pentru posturile de conducere de la Cardiologie şi Diabet, Boli Nutriţie şi Metabolism

A doua componentă a examenului va fi proba scrisă, în data de 23 mai, când candidaţii îşi vor demonstra cunoştinţele pe care le au în ceea ce priveşte legislaţia din domeniu. Ultimul test, denumit proba clinică, va fi o demonstraţie practică a abilităţilor medicale şi va fi susţinut în data de 24 mai, în faţa unei comisii din care vor face parte medici primari din specialitatea respectivă şi un reprezentant al Consiliului Judeţean Suceava.

De precizat că examenul din perioada 22-24 mai va fi precedat de o sesiune specială, organizată în intervalul 20-21 mai, pentru specialităţile Cardiologie şi Diabet, Boli Nutriţie şi Metabolism, având în vedere că şefii acestor două secţii, Mihai Creţeanu şi Gabriela Ileana Creţeanu, care doresc să obţină un nou mandat, au fost convocaţi şi şi-au confirmat deja participarea la o serie de manifestări medicale organizate în afara judeţului în perioada 22-24 mai.

„Concursul pe care îl organizăm în această lună este benefic în perspectiva noului contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ţinând cont şi de importanţa investiţiilor realizate la spital în ultimul an, cu scopul creşterii calităţii actului medical, toţi şefii de secţii şi laboratoare vor trebui să-şi asume noii indicatori profesionali, cum ar fi numărul de bolnavi contractaţi, durata medie de spitalizare, indicele de complexitate a cazurilor. Peste un an, dacă indicatorii profesionali nu vor fi respectaţi, medicii-şefi care au câştigat concursul vor fi înlocuiţi din funcţie”, a conchis managerul Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturile de şef de secţie şi de laboratoare de la Spitalul Suceava, scoase la concurs.
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posturile de şef de secţie şi de laboratoare de la Spitalul Suceava, scoase la concurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei