Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ser gratuit

A treia tranşă de vaccin antigripal, livrată în judeţ de Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A treia tranşă de vaccin antigripal gratuit a ajuns ieri la Direcţia de Sănătate Publică  (DSP) Suceava, a informat directorul executiv adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu. Potrivit responsabilului DSP, Ministerul Sănătăţii (MS) a repartizat judeţului nostru încă 910 fiole care vor fi distribuite cabinetelor de medicină de familie sau diverselor unităţi sanitare, în funcţie de solicitări.

Amintim că, într-o primă tranşă, MS a livrat în judeţ 5.500 de doze de vaccin antrigripal gratuit, dintre care 30 au fost utilizate pentru imunizarea angajaţilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În a doua tranşă au fost livrate 5.150 de fiole, care au fost distribuite medicilor de familie pentru imunizarea pacienţilor cu risc crescut de îmbolnăvire prin gripă înscrişi pe liste.

Vaccinul antigripal gratuit este unul trivalent, inactivat, Influvac, bazat pe antigenele de suprafaţă izolate din tulpinile a şi b de virus gripal.

 

30.000 de fiole de ser, solicitate Ministerului Sănătăţii de DSP Suceava

La începutul sezonului rece, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat de la MS 30.000 de doze de vaccin antigripal gratuit, dar rămâne de văzut în ce măsură cantitatea de ser va fi suplimentată în lunile următoare, dacă serul se va epuiza. De menţionat că din a doua tranşă de vaccin antigripal gratuit au fost utilizate până în prezent pentru imunizarea persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire 2.000 de doze. Au rămas în stocuri 3.150 de doze, dintre care 2.000 la nivelul DSP şi 1.150 la nivelul cabinetelor de medicină de familie.

De menţionat că, în acest sezon, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care trece gravidele pe primul loc în grupa persoanelor cu risc crescut de a contracta gripa, medicii de familie suceveni imunizează gratuit, pentru prima oară, şi femeile însărcinate.

Conform recomandărilor OMS, alături de gravide, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare sunt imunizate, cu prioritate, şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical.

 

Scădere artificială a numărului de afecţiuni respiratorii de sezon

Ca în fiecare an, acţiunea de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale. Datele centralizate de DSP Suceava arată că numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în rândul populaţiei a scăzut sensibil în ultima săptămână. Dr. Cătălina Zorescu atrage atenţia că scăderea este una artificială, fiind vorba de o raportare deficitară a numărului de îmbolnăviri de către medicii de familie, în contextul sărbătorilor de iarnă. Astfel, potrivit datelor centralizate de DSP, în săptămâna 17-28 decembrie, în judeţ s-au înregistrat 942 de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, faţă de 2.237 în intervalul anterior, 10-16 decembrie. Tot în săptămâna 17-28 decembrie, au fost consemnate şi 283 de pneumonii, comparativ cu 592 în perioada precedentă, 10-16 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia tranşă de vaccin antigripal, livrată în judeţ de Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A treia tranşă de vaccin antigripal, livrată în judeţ de Ministerul Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei