Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu o singură excepţie

Toate secţiile Spitalului Suceava, reabilitate până la finele lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţiile în reamenajarea şi renovarea ultimelor secţii rămase nemodernizate din cadrul Spitalului Suceava, cu excepţia celei de ORL/BMF, vor fi finalizate în această lună, a informat managerul Vasile Rîmbu. Directorul unităţii a arătat că lucrările în secţiile de Nefrologie, Gastroenterologie, Medicală, Reumatologie şi Obstetrică Ginecologie sunt pe ultima sută de metri, urmând a fi recepţionate în a doua parte a lui noiembrie.

El a precizat că secţia ORL, care cuprinde şi compartimentul de chirurgie Buco-Maxilo-Facială, va fi reabilitată în 2013, astfel încât anul viitor toate secţiile din spital vor fi modernizate. În noiembrie, a adăugat Vasile Rîmbu, va fi gata şi anveloparea

unităţii, care va îmbunătăţi aspectul exterior al imobilului şi va creşte confortul termic al cadrelor medico-sanitare şi al pacienţilor.

 

Secţia de Ortopedie, mutată în locul Reumatologiei

El a subliniat că, după finalizarea lucrărilor la Reumatologie, spaţiul acestei secţii va fi ocupat de secţia de Ortopedie. Aceasta din urmă a fost recent reabilitată, însă spaţiul pe care îl ocupă actualmente, situat la etajul IV, în aripa nouă, a devenit neîncăpător pentru numărul tot mai mare de pacienţi internaţi. În aceste condiţii, secţia de Reumatologie, cu un număr mai mic de bolnavi internaţi, se va muta de la etajul VII, din corpul principal, în locul secţiei de Ortopedie.

„La Reumatologie, circuitele sunt perfecte pentru a deservi secţia de Ortopedie. Accesul cu Blocul Operator şi Unitatea de Primire a Urgenţelor este direct, nu mai este nevoie să se traverseze alte secţii, cum ar fi cea de Chirurgie. La Ortopedie se internează peste 150 de bolnavi pe lună şi de multe ori s-a ajuns în situaţia ca saloanele să fie supraaglomerate, cu câte doi pacienţi în pat. De multe ori chiar, bolnavii erau cazaţi direct pe hol, pe canapele sau paturi împrumutate de la alte secţii, fără a li se asigura minimul de confort şi intimitate, fiindcă în saloane nu mai era loc. Pe de altă parte, în urma schimbărilor de locaţie, secţia de Reumatologie va fi mai aproape de specialităţile înrudite, Balneo-Fizio-Terapie şi Baza de Tratament”, a punctat Vasile Rîmbu.

 

Geriatria a fost mutată la Spitalul Vechi

Legat de modificările operate la capitolul locaţie, el a precizat că, după demararea lucrărilor de modernizare în secţia de Reumatologie, o altă specialitate, Geriatria, care ocupa câteva paturi în cadrul acestei secţii, a fost mutată la Spitalul Vechi, în pavilionul secţiei de Dermato-Venerologie.

De subliniat că investiţiile demarate în secţiile de Nefrologie, Gastroenterologie, Medicală, Reumatologie şi Obstetrică Ginecologie se realizează cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, Primăria Suceava, Banca Mondială sau din veniturile proprii ale Spitalului. În 2013, a completat Vasile Rîmbu, vor fi finalizate şi lucrările de amenajare a parcului de agrement şi a fântânii arteziene din curtea unităţii, lucrări realizate în proporţie de 98% cu bani de la Fondul de Mediu şi de 2% cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate secţiile Spitalului Suceava, reabilitate până la finele lunii.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Toate secţiile Spitalului Suceava, reabilitate până la finele lunii4.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei