Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici DSP

Tot mai multe cazuri de meningită şi rujeolă în spitalele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Debutul noului an şcolar a crescut sensibil numărul copiilor cu meningită şi rujeolă, boli infecţioase care se răspândesc mai uşor în colectivităţi. Numai în ultima săptămână specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au contabilizat şase cazuri de meningită, dintre care cinci în rândul elevilor şi al preşcolarilor, şi alte cinci cazuri de rujeolă, dintre care patru în unităţile de învăţământ.

Aşa se arată într-o statistică a instituţiei, prezentată ieri de purtătorul de cuvânt Adrian Popescu, în care se precizează că, în total, până la ora actuală, în judeţ s-au înregistrat 353 de îmbolnăviri prin meningită acută virală şi 640 de îmbolnăviri prin rujeolă.

Potrivit evidenţelor DSP, săptămâna trecută, diagnosticul de meningită a fost pus unui băiat de 13 ani, din Ipoteşti, elev la Şcoala Generală Nr. 1 Suceava, unui băiat de 11 ani, din Udeşti, elev la Şcoala Generală Plăvălari, unei fete de 16 ani, din Suceava, elevă la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unui băiat de 3 ani, din Pătrăuţi, înscris la grădiniţa din localitate, unei fete de 2 ani, din Arbore, şi unui băiat de aceeaşi vârstă, din Mitocul Dragomirnei, care nu frecventau colectivităţile de copii.

 

Focare de rujeolă în două unităţi de învăţământ

Datele centralizate de DSP arată că, săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au fost internaţi cu diagnosticul de rujeolă doi copii care provin din focarul de boală care evoluează la şcoala din Izvoarele Sucevei. Este vorba de un băieţel din clasa 0 şi o fetiţă din clasa I. Tot la acest spital a fost internată şi o adolescentă de 16 ani din Izvoarele Sucevei, elevă la Liceul „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Alţi doi pacienţi cu rujeolă au fost internaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi. Aici au ajuns un bărbat de 33 de ani, din satul Brodina de Sus, şi un copil de 11 luni, din comuna Brodina.

De menţionat că, în momentul de faţă, focarul de rujeolă de la şcoala din Izvoarele Sucevei numără 16 cazuri, iar cel de la şcoala din Brodina de Sus 15 cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai multe cazuri de meningită şi rujeolă în spitalele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai multe cazuri de meningită şi rujeolă în spitalele din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(23 oct 2012, 13:45:23
PE CAND ,TIFOS,LEPRA,CIUMA,HOLERA???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei