Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Vasile Tofan critică USL pentru valul „epurărilor” din instituțiile fălticenene

Vasile Tofan atacă actuala conducere a Primăriei Fălticeni, pe care o acuză de ”tranșarea” aparatului executiv. Fostul primar de Fălticeni a înfierat și manevrele de „epurare” exercitate de USL în rândul directorilor din instituțiile de învățământ din municipiu. La mai bine de trei luni de la încheierea alegerilor locale, Tofan iese la rampă şi se declară stupefiat de valul de schimbări.

Acesta este de părere că moda „decapitărilor” a apus de mult și nu s-a sfiit să numească astfel de manevre drept simple improvizații.

”Un lucru pe care îl dezaprob și care nu cred că era nimerit să se petreacă este epurarea pe care au făcut-o cu persoanele care îndeplineau responsabilități în aparatul executivului fălticenean, în învățământ și viața publică”.

Tofan susține că remarcile sale la adresa actualei conduceri a primăriei nu sunt deloc politicianiste, ci cât se poate de realiste și la obiect. Fostul edil-șef spune că în cele două mandate de primar (2004-2008, 2008-2012) el nu a recurs la astfel de practici și nici nu a politizat primăria sau alte instituții.

”Nu am politizat deloc în cei opt ani de zile aparatul și responsabilitatea publică. La fel pot spune și despre administrație locală, școală și așa mai departe. Din păcate, după plecarea mea, lucrurile n-au mers mai departe așa”, afirmă Tofan.

 

USL i-a executat pe oamenii lui Tofan

În opinia fostului primar de Fălticeni, actuala conducere își justifică acțiunea de schimbare din funcţii a directorilor prin aceea că vroiau să scape de presupuși ”oameni ai lui Tofan”.

”Este regretabil ceea ce s-a întâmplat cu aparatul executivului. Nu mai există astăzi pe post nici un director. Au fost toţi schimbați, înlocuiți, și nicidecum pe criterii profesionale, ci pe motivul că ar fi oamenii lui Tofan.

Nu a venit nici unul în primărie și nici nu a rămas acolo, în funcție, în mandatul meu pentru că ar fi fost ”omul meu”. Nu a primit nimeni funcție pentru că era înrolat politic. Pur și simplu am ținut cont doar de criteriul profesional”, a subliniat Tofan.

Tofan mai spune că viitorul va demonstra că a avut dreptate, iar o echipă de genul celei pe care a avut-o executivul fălticenean până la alegerile locale din iunie este foarte greu de clădit.

 

Curățenie totală în rândul directorilor de școli

Tonul liderului PDL Fălticeni se înăsprăște atunci când amintește de schimbările operate de USL la nivelul învățământului fălticenean.

”Ce s-a petrecut în învățământ cu directorii de școli și licee nu e regretabil, ci condamnabil. Nu se poate așa ceva. Eu vreau să subliniez și să reiterez următorul lucru: în campania electorală anterioară, toată clasa politică a vorbit despre depolitizare. Numai că, după alegeri USL, nici n-a mai așteptat. În două zile a ras totul!”, ne-a declarat Tofan.

Una din dilemele fostului primar este cea legatăde competența și experiența noilor directori de școli gimanziale și colegii. Tofan nu s-a sfiit să facă aluzie la faptul că funcțiile de conducere din instituții au ajuns în mâna unor profesori de sport.

”Uitați-vă la tot ce înseamnă acum conducerile școlilor fălticenene. Nu au avut atâția profesori de sport la câte posturi de conducere au fost. Dacă erau toți profesori de sport, pe toți i-ar fi pus în posturi de conducere. Dar, probabil, sunt mai multe posturi de director disponibile decât profesori de sport”, a declarat fostul primar de Fălticeni.

Acesta a mai afirmat că astfel de practici au provocat pe de o parte neplăceri și nemulțumiri, iar pe de altă parte are de pierdut societatea.

”Nu există persoană, personalitate sau director al unei instituțiile publice locale care, în cei opt ani de mandat ai mei, să afirme că <m-a pus, m-a dat afarăsau m-a promovat Tofan pentru că făceam sau nu făceam parte din PDL>”, a mai precizat Tofan.

Muller Hodl

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Tofan critică USL pentru valul „epurărilor” din instituțiile fălticenene.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Vasile Tofan critică USL pentru valul „epurărilor” din instituțiile fălticenene4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine vorbeste trimis de
(23 oct 2012, 22:12:22
Nu stiu ce s-a intamplat la Falticeni dar se pare ca Vasile Tofan vorbeste din propria experienta ca preale stie.Acuma ar fi culmea sa vina Tofan si sa pozeze in feciara neprihanita.PDL a transat si epurat toata tara mai ceva ca pionierii vestului pe indieni.Stenogramele sunt oradiografie perfecta a regimului epurator,corupt si mafiot PDL.Asa ca nu mai fiti sfantul din Falticeni,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei