Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect de succes

Elevii de la „Petru Rareș“ au câştigat un laborator high-tech în valoare de 50.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareș“ din Suceava a câştigat un superlaborator, cu patru mese multitouch, un server, un proiector, o tablă inteligentă şi un laptop, în valoare totală de 50.000 de euro.

Echipa „Multitouch” a colegiului a ocupat locul I cu proiectul având tema“Știința, între hazard și catastrofă” în cadrul unui concurs naţional, fiind singura câştigătoare din regiunea de Nord-Est.

Prezentarea proiectului a avut loc în cadrul mai multor evenimente şi datorită obţinerii punctajul maxim, respectiv 100 de puncte, Colegiul Naţional „Petru Rareș“ Suceava a primit - din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în colaborare cu SIVECO România și cu Universitatea de Apărare “Carol I” București - un laborator high tech.

Echipa „Multitouch” a fost formată din cinci profesori care predau geografie, biologie, fizică sau informatică şi 33 de elevi din clasa a XI-a.

Profesorii lucrează acum la elaborarea de lecţii interdisciplinare în cadrul unităţilor interactive şi de învăţare, implementând o oră de opţional la clasa a XI-a şi un cerc ştiinţific, în timp ce elevii vor participa peste două săptămâni la un seminar regional la Iaşi, unde vor prezenta o lecţie interdisciplinară în faţa a 150 de participanţi.

 

Masa multitouch – PC-ul viitorului

Directorul adjunct al colegiului și coordonatoare a proiectului, Anca Greculeac, a declarat: “În cadrul proiectului la nivel național au fost opt câștigători, câte unul din fiecare regiune de dezvoltare, noi fiind câștigătorii pe Regiunea de Nord-Est, obținând 100 de puncte din tot atâtea posibile. În consecință, am primit acest laborator high-tech foarte util în pedagogia interdisciplinară. La proiect au participat profesori de la disciplinele geografie, biologie, fizică și informatică. Deși actualmente există doar două softuri pentru mesele interactive multitouch, vrem să încurajăm elevii să realizeze și alte programe informatice deservind cât mai multe materii studiate în școală”.

Masa interactivă Tomtouch multitouch este produsă de divizia de hardware interactiv a companiei CS Vision, în premieră pentru piaţa din România. Masa Multitouch de la TomTouch poate fi folosită pentru prezentări de toate tipurile sau pentru diverse evenimente şi promoţii şi nu în ultimul rând pentru procesul educaţional.

Această masă este considerată PC-ul viitorului, iar elevii de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava cred că le va fi foarte utilă. “Masa interactivă ne ajută în activitate, deoarece putem lucra ușor mai mulți elevi în același timp, neexistând factor de interacțiune. Vom încerca să creăm mai multe softuri, pentru a putea lucra mai multe aplicaţii”, a mărturisit Vlad Pavel, unul dintre elevii care au lucrat la acest proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la „Petru Rareș“ au câştigat un laborator high-tech în valoare de 50.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 12 voturi
Elevii de la „Petru Rareș“ au câştigat un laborator high-tech în valoare de 50.000 de euro4.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hrana satulului trimis de
(23 oct 2012, 12:39:24
Cu sau fara Masa multitouch, elevii de la C.N. Petru Rares, vor avea aceleasi rezultate. Se mira toata lumea, inclusiv cei care impart banii pentru educatie, de ce rezultatatele sunt asa slabe la unele licee. Dar a avut cineva curiozitatea sa vada cu ce mijloace invata elevii "stigmatizati"? Nu exista in clase nici macar un videoproiector, ca sa se prezinte cat de cat niste lectii mai atractive. Cat timp se va "indopa" doar burta satulului, flamandul tot amarat si vai de el va fi. De ce nu organizeaza Ministerul Educatiei un concurs pentru liceenii care initial nu stiu sa citeasca si sa socoteasca, si ajung la PERFORMANTA de a rezolva ecuatii de gradul II, sau de a citi o carte de la prima la ultima pagina?
2.   Felicitari trimis de
(23 oct 2012, 14:18:01
Felicitari....e munca copiilor indrumati de profesori si se vede clar ca aici vin copii care au un tel in viata, care stiu pentru ce se numesc liceeni. Din pacate la alte licee, elevii merg numai pentru a avea unde iesi de acasa si motiv sa-si ia tigari sau sa adune gasca la baut prin baruri. Sunt multi elevi si profesori care fac cinste invatamantului sucevean. Lichele au fost si vor fi chiar daca vor avea in fiecare clasa baza materiala de ultima generatie sau videproiectoare performante. Se cere vointa si bun simt .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei