Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de roşii poate ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale

Persoanele care consumă roşii, bogate în licopen, un puternic antioxidant, prezintă mai puţine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit rezultatelor unui studiu finlandez publicat în Neurology, revistă a American Academy of Neurology, informează AFP.

Studiul arată că persoanele care au în sânge un nivel ridicat de licopen prezintă cu 55% mai puţine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral.

La studiu au participat 1.031 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 46 şi 65 de ani.

Nivelul de licopen din sânge a fost măsurat la începutul studiului, iar participanţii au fost monitorizaţi, în medie, timp de 12 ani, timp în care 67 dintre ei au suferit un accident vascular cerebral.

Din cei 258 de bărbaţi cu nivelul cel mai scăzut de licopen în sânge, 25 au suferit un atac cerebral, faţă de 11 din rândul celor 259 de bărbaţi cu nivelul cel mai ridicat de licopen în sânge.

Cercetătorii nu au luat în considerare accidentele vasculare cerebrale provocate de un cheag sangvin şi nici cele provocate de o hemoragie.

De altfel, participanţii care prezentau în sânge cel mai înalt nivel de licopen aveau cu 59% mai puţine riscuri de a suferi un atac cerebral din cauza unui cheag decât cei cu cel mai mic nivel de licopen în sânge.

"Studiul vine să sublinieze virtuţile unui regim alimentar bogat în fructe şi legume care poate diminua riscul de accident cerebral", subliniază Jouni Karppi, de la Universitatea din Finlanda, din Kuopio, principalul autor al studiului.

Cercetătorii au analizat şi nivelurile de alţi antioxidanţi prezenţi în sânge - alfacaroten, betacaroten, alfatocoferol (o formă de vitamina E) şi vitamina A (retinol) -, însă nu au găsit nicio asociere între nivelul acestora şi diminuarea riscurilor de accident cerebral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de roşii poate ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de roşii poate ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei