Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controverse

Termica e pregătită să dea căldură, dar asociaţiile refuză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă ar putea duce la începerea furnizării căldurii în municipiul Suceava, chiar de săptămâna aceasta. Conform legii, Termica ar trebui să înceapă furnizarea căldurii dacă temperatura pe timp de noapte coboară sub 10 grade trei zile consecutiv.

„În măsura în care vor continua să fie nopţi reci, precum noaptea trecută, când erau vreo 4 grade Celsius, trebuie să luăm în calcul începerea furnizării căldurii”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu. Cu toate acestea, edilul sucevean spune că decizia nu ar trebui luată în pripă, ci doar după ce vor fi lămurite anumite aspecte:

„Trebuie să avem o discuţie cu cei de la Termica şi de la asociaţiile de proprietari, pentru că acestea nu prea sunt doritoare de a fi dată căldură mai repede, pentru că se încarcă cu cheltuieli. Cred că nu ar trebui să ne grăbim să dăm căldură, pentru că oamenii trebuie să o plătească şi sunt probleme la acest capitol, populaţia nu are putere de plată. Pe de altă parte, nu putem ţine oamenii în frig. Aşa că dacă se impune, vom da căldură, iar cei care nu vor dori să beneficieze în această perioadă, au posibilitatea să o oprească, de la gigacalorimetru”.

Dacă temperaturile scăzute se vor menţine până la finele săptămânii, este posibil ca furnizarea căldurii să înceapă în jurul datei de 15 octombrie.

 

Asociaţiile cer amânarea furnizării căldurii

În vreme ce unii dintre suceveni ar vrea ca furnizarea căldurii să înceapă, în special în timpul nopţii, o parte din asociaţiile de proprietari deja s-au adresat în scris conducerii Termica Suceava, solicitând ca furnizarea căldurii să înceapă, pe cât posibil, de la 1 noiembrie.

Principalul motiv pentru care cei din asociaţii nu doresc să beneficieze de căldură în luna octombrie este teama de a nu se încărca cu noi facturi pe care nu le vor putea plăti, mai ales că ajutoarele la căldură nu se acordă decât începând de luna viitoare.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a spus că se va ţine cont şi de solicitările venite din partea asociaţiilor de proprietari, încât, dacă temperaturile exterioare nu vor impune asigurarea căldurii populaţiei, centrala termică nu va fi pornită.

„Odată pornită, centrala trebuie să furnizeze căldură. Nu putem opri şi porni centrala de la o zi la alta, în funcţie de preferinţe, pentru că numai operaţiunea de pornire şi umplere a instalaţiilor cu apă caldă durează aproape trei zile. Putem asigura căldură, am făcut pregătirile necesare, dar mai urmărim evoluţia temperaturilor exterioare înainte de a lua o decizie”, a precizat directorul Termica.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că societatea de termoficare are în stoc o cantitate de 20.000 de tone de cărbune, suficientă pentru a asigura căldură sucevenilor mai bine de o lună de zile, dar că, pentru a fi aduse noi transporturi, mai trebuie făcute plăţi, atât din încasările de la populaţie, cât şi dintr-un ajutor guvernamental care se speră că va fi dat cel târziu săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica e pregătită să dea căldură, dar asociaţiile refuză.
 Vizualizări articol: 2114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Termica e pregătită să dea căldură, dar asociaţiile refuză3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vreau caldura ca in Ungaria! trimis de
(10 oct 2012, 14:26:03
Nici in Ungaria n-au toti bani, dar sunt cu adevarat civilizati! Caldura s-a dat din prima zi cum a scazut tremometrul sub 10 grade! Au repartitoare si inchid cind nu-i nevoie. De ce la noi ca la dracu!?
Eu am copil mic si vreau caldura, ca sa nu merg pe la doctori.
1.1  RE: Vreau caldura ca in Ungaria! trimis de
(10 oct 2012, 19:14:10
Confirm pt. Cehia. Sunt 2 saptamani de cand baga caldura.
2.   Faceti ceva, sa trecem cu totii la pausal... trimis de
(10 oct 2012, 14:58:11
Rugamintea mea si nu numai, este sa opriti cititorii de contoare sa ne calce lunar fara voia noastra apartamentele.

De ce suntem obligati sa facem asta cind foarte simplu putem duce noi citirea la 'punctele dinainte stabilite de dvs
2.1  RE: Faceti ceva, sa trecem cu totii la pausal... trimis de
(11 oct 2012, 08:51:46
LAATU-le ti-am mai spus ca esti "dus" rau, mai rau de cat ABCDAR. Este pentru a nu stiu a cata oara cand propui asemenea tampenie. Daca vom merge noi , va trebui sa facem drumuri in plus, sa asteptam la coada sa ne primeasca datele, sa...sa....
Nu inteleg , cum intra la tine in apartament daca nu deschizi usa? Cat de .....esti ,daca nu permiti citirea contoarelor , poti duce datele personal, sau sa le dai prin telefonul care este anuntat. Nu mai vorbi la general, nu toti suntem de acord cu neroziile tale.
Te-am mai intrebat, nu ai alta ocupatie de cat sa-ti afirmi prostia pe net?
2.2  RE: Faceti ceva, sa trecem cu totii la pausal... trimis de
(11 oct 2012, 08:56:26
Am scapat din vedere prostia pe care ai pus-o ca titlu. Cum sa trecem la pausal? Esti de acord sa platesti ceva ce nu consumi? Am spus ca esti cam "dus" dar vad ca esti T......it rau. Un sfat nu mai comenta , ascundet=ti prostia si nu te lauda cu ea.
2.3  RE: Faceti ceva, sa trecem cu totii la pausal... trimis de
(11 oct 2012, 10:03:39
Bun, rau, macar spun ceva pentru indreptare unei situatii care o consider eu necorecta. Dumneata insa stai si te ei de oameni pe un ton mirlanesc. Consider ca fiecare este bine sa aiba atitudine, o parere de indreptare a unei situatii, (asa cum o intelege fiecare) sa aiba curajul sa ceara realizari pentru binele lor si al orasului.

Ce te ei de propunerea mea? De ce nu poti argumenta civilizat? De ce te-ai nascut mirlan?
3.   Catre laatu trimis de
(10 oct 2012, 15:55:10
auzi domnita laatu da cand ai stat cu cracii goii si procreaii nu ti era frig...inchide geamu
3.1  RE: Catre laatu trimis de
(10 oct 2012, 17:13:28
MEENBLAK,
(blendereule = omul viitorului)

Bunul simt,... ca educatia, inca nu s-a prins de dumneata! De avut in vedere, pentru a nu va compromite definitiv!

Gura va este murdara, ca prostitutia fetelor de pe centura!
4.   Catre laatu trimis de
(10 oct 2012, 17:27:56
filozofia nu va e de folos...sincer nu va caracterizeaza..nu va regasiti in ia mai bine ati mai studia,apropo de compromis mai bine ati inchide gura ca cum o deschideti iese un porumbel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei