Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mişcare antistres, pentru creşterea randamentului la serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tensiunea, anxietatea şi senzaţiile de panică care apar uneori la birou, mai ales atunci când suntem stresaţi, se combat... prin mişcare, informează tgcom.it.

Persoanele care merg la sală şi se antrenează de patru ori pe săptămână au mari şanse să combată în mod eficient simptomele aşa-numitului „burn-out“, adică acea epuizare bruscă şi intensă care îi afectează pe angajaţii deosebit de stresaţi.

Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Tel Aviv, publicat în Journal of Applied Psychology.

Angajaţii care şi-au găsit timp pentru a face sport şi-au redus şansele de a cădea victimă atacurilor de stres, spre deosebire de colegii lor mai leneşi. Potrivit studiului, chiar şi 150 de minute pe săptămână de activitate fizică pot fi suficiente pentru a resimţi beneficiile pentru sănătate. „Acest timp preţios le poate ajuta pe persoanele afectate de «burn-out» să îşi îmbunătăţească autostima şi randamentul la serviciu”, au explicat cercetătorii.

Pentru acest studiu, cercetătorii au evaluat profilul personal, profesional şi psihologic a 1.632 de angajaţi israelieni, atât din sectorul public, cât şi din cel privat.

Participanţii au fost împărţiţi în patru grupe: din prima grupă făceau parte persoanele care nu au practicat nici un fel de sport în viaţa lor, din a doua - persoanele care practicau între 75 şi 150 de minute de sport pe săptămână, din a treia, „sportivii” cu 150-240 de minute pe săptămână de exerciţii fizice la activ şi, în fine, din a patra - persoanele care practicau peste 240 de minute de sport în şapte zile. „Nivelul de depresie şi «burn-out» era categoric mai ridicat în grupul persoanelor mai leneşe”, au concluzionat cercetătorii.

Specialiştii recomandă tuturor să facă un pic de mişcare, mai ales în momentele în care stresul ne face să fim mai deprimaţi şi mai înclinaţi spre sedentarism. De asemenea, cercetătorii atrag atenţia angajatorilor „să gândească în perspectivă şi să amenajeze o sală de fitness în incinta clădirii, pentru a-i încuraja pe angajaţi să facă sport, ca parte integrantă a zilei lor de muncă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mişcare antistres, pentru creşterea randamentului la serviciu.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mişcare antistres, pentru creşterea randamentului la serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei