Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anticorpi care blochează dezvoltarea maladiei Alzheimer, descoperiţi de savanţii britanici

Cercetătorii britanici au descoperit câţiva anticorpi capabili să blocheze procesul de dezintegrare a sinapselor dintre celulele cerebrale, care cauzează maladia Alzheimer, în cadrul unui studiu realizat pe şoareci, publicat marţi, în Journal of Neuroscience, informează AFP.

Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici de la University College din Londra, descoperirea lor ar putea deschide calea spre obţinerea unui tratament eficient pentru pacienţi umani.

Maladia Alzheimer este caracterizată prin formarea de depozite anormale de proteine, peptide beta-amiloide, la nivelul sinapselor, împiedicându-le pe acestea să îşi îndeplinească rolul lor de comunicator între neuroni.

Anticorpii descoperiţi neutralizează funcţionarea Dkk1, o proteină apropiată de beta-amiloide, blocând efectele ei toxice asupra sinapselor, a explicat Patricia Salinas, de la departamentul de biologie celulară din cadrul University College din Londra, coordonatoarea studiului.

Biopsiile realizate postmortem asupra ţesuturilor cerebrale ale persoanelor suferind de Alzheimer au evidenţiat concentraţii ridicate de proteină Dkk1, dar, până acum, nimeni nu ştia ce înseamnă acest lucru, a precizat cercetătoarea britanică.

Savanţii au descoperit că peptida beta-amiloidă stimulează sinteza proteinei Dkk1, care, la rândul ei, provoacă dezintegrarea sinapselor din hipocampus, o zonă a creierului care joacă un rol cheie în procesele de învăţare şi memorare.

Testele realizate pe creierele şoarecilor au demonstrat faptul că toate sinapsele tratate cu aceşti anticorpi au rămas sănătoase.

În ciuda unor descoperiri importante făcute în ultimii ani în ceea ce priveşte descifrarea mecanismelor moleculare ale maladiei Alzheimer, niciun tratament eficient nu a fost conceput până în prezent pentru a opri progresia acestei maladii neurodegenerative cu efecte devastatoare.

Maladia Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă întâlnită la persoanele în vârstă, se caracterizează printr-o acumulare de plăci beta-amiloide - un tip de proteine - în creier şi prin depuneri fibroase, formate de proteina tau în neuroni. Boala provoacă pierderea progresivă şi ireversibilă a facultăţilor mintale. Maladia Alzheimer afecta aproape 36 de milioane de persoane pe plan mondial în anul 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anticorpi care blochează dezvoltarea maladiei Alzheimer, descoperiţi de savanţii britanici.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anticorpi care blochează dezvoltarea maladiei Alzheimer, descoperiţi de savanţii britanici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei