Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inhalarea sărurilor printr-o mască de oxigen ar putea contribui la scăderea presiunii arteriale

Inhalarea sărurilor cu ajutorul unei măşti de oxigen ar putea deveni o nouă metodă terapeutică eficientă pentru a scădea presiunea arterială, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii, informează dailymail.co.uk.

Odată inhalate, sărurile naturale - cunoscute sub denumirile de nitriţi şi nitraţi - se transformă în sânge în monoxid de azot, care dilată vasele de sânge şi scade presiunea arterială.

Tratamentul ce constă în inhalarea de nitraţi este pe cale să fie testat în Statele Unite în cadrul unui studiu realizat pe pacienţi care suferă de hipertensiune pulmonară, o afecţiune caracterizată printr-o presiune ridicată a sângelui care circulă între arterele ce fac legătura dintre inimă şi plămâni.

Voluntarii vor inhala aceste săruri cu ajutorul unui dispozitiv asemănător măştilor cu oxigen.

O formulă lichidă pe bază de săruri, ce poate fi băută de pacienţi, este folosită în cadrul unui alt test, realizat la Exeter University din Marea Britanie pe pacienţi suferind de hipertensiune, o maladie care afectează o treime dintre britanici.

Deşi alte tratamente eficiente contra hipertensiunii sunt deja disponibile pe piaţa medicală, oamenii de ştiinţă au devenit tot mai interesaţi în a cunoaşte rolul pe care monoxidul de azot îl are în organism.

Această substanţă este produsă pe cale naturală de celulele care căptuşesc pereţii vaselor de sânge şi joacă un rol important în dilatarea acestora, protejându-le de efectul dăunător al altor substanţe, precum colesterolul.

În prezent, în Marea Britanie sunt în curs de desfăşurare mai multe studii clinice care cercetează rolul monoxidului de azot în cazul maladiilor cardiovasculare - hipertensiune, boli coronariene şi boli vasculare periferice (atunci când vasele de sânge din picioare sunt blocate cu colesterol).

Monoxidul de azot a fost studiat şi utilizat şi ca tratament contra impotenţei. În mod normal, stimularea sexuală produce monoxid de azot care este eliberat în ţesutul erectil, conducând la un flux sangvin crescut la nivelul penisului.

Savanţii au declarat că au făcut o descoperire majoră atunci când au realizat că nitriţii şi nitraţii - o altă formă de sare, disponibilă pe cale naturală în anumite plante - pot fi transformate în monoxid de azot după ce ajung în sânge.

Cercetătorii americani de la National Institutes of Health (NIH) au descoperit astfel că nitriţii îmbunătăţesc circulaţia sângelui prin dilatarea vaselor sangvine.

"Astfel, se măreşte cantitatea de oxigen din sânge şi ar putea fi folosit ca un nou tratament contra unor boli precum hipertensiunea şi atacul de cord", au declarat savanţii americani.

Într-adevăr, mai multe studii au evidenţiat faptul că nitriţii contribuie la reducerea presiunii sangvine la voluntarii sănătoşi. Alte studii au reliefat prezenţa unor efecte similare în testele realizate pe animale.

În cadrul unui test clinic realizat la University of Exeter, savanţii cercetează efectele sărurilor naturale din sfecla roşie.

Studiul a fost inspirat de testele realizate de cercetătorii de la Barts and the London School of Medicine şi Peninsula Medical School, care au descoperit că sfecla roşie reduce tensiunea arterială. Se crede că nitraţii din sfecla roşie produc acest efect.

Peste 30 de voluntari suferind de hipertensiune s-au înscris în acest studiu. Ei primesc o doză zilnică de 250 de mililitri de suc de sfeclă roşie, timp de o lună.

Într-un alt studiu, desfăşurat la University of Pittsburgh din Statele Unite, nitraţii, administraţi prin inhalare, sunt folosiţi pentru a trata hipertensiunea arterială pulmonară.

În cazul acestei forme de hipertensiune, principalele artere care transportă sângele de la inimă la plămâni se contractă, făcând dificilă circulaţia sângelui prin aceste vase.

Acest detaliu conduce la creşterea presiunii sângelui, punând o "frână" în funcţionarea normală a inimii, şi poate conduce la insuficienţă cardiacă.

La acest studiu participă 30 de pacienţi suferind de insuficienţă cardiacă, care primesc nitraţi prin inhalare, în doze diferite. În acest studiu nu se administrează placebo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inhalarea sărurilor printr-o mască de oxigen ar putea contribui la scăderea presiunii arteriale.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inhalarea sărurilor printr-o mască de oxigen ar putea contribui la scăderea presiunii arteriale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei