Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alergii

Alergiile sunt reacţii anormale ale organismului la diferiţi stimuli externi, care pot fi tratate sau ameliorate prin diverse cure şi tratamente naturiste..

Prin aromoterapie se poate obţine liniştirea şi calmarea acestor reacţii, folosind uleiurile naturale de: musetel, lavanda, melisa, sub forma de băi, comprese, inhalaţii, loţiuni etc.

Un rol important în apariţia reacţiilor alergice îl joacă şi stresul, cauzând deseori apariţia astmului, al eczemelor, al pleoapelor iritate, etc. Se pot folosi uleiurile volatile naturale de bergamotă, iasomie, salvie, neroli, trandafiri, santal si ylang-ylang sub formă de masaje, sau băi aromatizate sau ca adjuvanţi în relaxare. În apă fierbinte se adaugă 4 picături de ulei esenţial de eucalipt, 4 picături de ulei esenţial de rozmarin, 2 picături de ulei esenţial de mirt şi 2 picături de ulei de arbore de ceai. Acoperiţi-vă cu un prosop de baie, capul şi aplecaţi-vă peste vasul cu apă fierbinte (păstraţi faţa descoperită, destul de departe de abur pentru a evita arsurile) şi inhalaţi profund pentru 5-7 minute. Repetaţi de 2-3 ori pe zi.

La persoanele alergice, este indicat,  să nu  folosească haine şi încălţăminte ce să conţină materiale sintetice şi de asemenea, să nu  utilizeze produse care să conţină substanţe chimice: cosmetice, de igienă, detergenţi, sucuri, alimente. În acest sens pot fi studiate produsele naturale care se găsesc din ce în ce mai uşor pe piaţă.

Cu ajutorul apei sărate puteţi trata rinita alergică. Astfel  se poate prepara apă sărată călduţă, punând 2-3 linguri de sare neiodată sau sare de mare la 1 litru de apă, după care  se fierbe 20 de minute, se trage pe nări alternativ, până când apa ajunge în cavitatea bucală. Tratamentul trebuie urmat pentru o perioadă lungă de timp.

Umidificatorul este un aparat foarte eficace, deoarece creşte umiditatea aerului din locuinţă. Cu ajutorul umidificatorului pot fi eliminaţi de diverşi alergeni care pătrund în casă, decontaminând astfel aerul pe care îl respiraţi.

Folosirea unui purificator de aer, mai ales în camera unde dormiţi, este un mod eficace de a elimina sporii şi polenul din aer.

Purificatorul ajută la captarea şi eliminarea impurităţilor din aer, al prafului, al polenului din casa dumneavoastră, astfel aerul devine pur, fără praf şi pollen, ce pot declanşa alergii.

Probioticele ajută la menţinerea balanţei normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal, fiind utile în curele terapeutice pentru persoanele alergice. Mierea este un aliment complet, ce conţine antioxidanţi, carbohidraţi şi o serie de vitamine şi minerale (vitamina B, tiamina, riboflavin, niacina, magneziul, calciul, manganul, cuprul, fosforul, zincul). Nu este demonstrat ştiinţific că mierea de albine ajută împotriva alergiilor, dar nu are nici efecte secundare, iar persoanele care mănâncă miere susţin că se simt mult mai bine după consumul de miere.

 Quercetin Bioactiv este o substanţă, localizată în foile de ceapă şi mere. Este un antihistaminic natural, inhibând producerea şi eliberarea histaminei şi a altor factori alergici. Această substanţă se foloseşte cu rezultate bune în tratarea artritei, reumatismului articular, artrozei. De asemeni, are efecte antioxidante şi de protejare a vitaminei C, proprietăţi antitumorale remarcabile în special pentru cancerele de piele şi prostată, fiind utilă şi în curele cu efect antialergic

Ceaiul de urzică este recomandat celor ce suferă de orice fel de alergie. Această plantă anihilând predispoziţia la răceli şi combătând afecţiunile artritice şi reumatice.

Ceaiul de urzică se prepară din 2 linguriţe de urzici uscate la o ceaşcă de apă fierbinte. Infuzia trebuie băută de 4 ori pe zi. Ceaiul se bea fără zahăr. Pe lângă plantele, uleiurile şi curele enumerate, mai sunt utilizate cu succes: mugurii de coacăz negru ( ribes nigrum ), trei fraţi pătaţi (o plantă ce se recomandă a fi consumată la fiecare schimbare de anotimp, sub formă de cură, de toţi cei ce prezintă alergie la polen şi praf), seminţele de chimen negru ( nigella sativa ), susanul sălbatic, silurul, ginkgo biloba, lemnul dulce, scorşişoara, cardamonul şi rosmarinul.

 

Psih. Mihai MOISOIU

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative

tel: 0753937223

e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergii.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei