Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neuroblastom: un nou cocktail de medicamente prelungeşte viaţa copiilor bolnavi de cancer

Un nou cocktail de medicamente utilizate în timpul chimioterapiei, în concentraţie ridicată, ameliorează şansele de supravieţuire ale copiilor diagnosticaţi cu neuroblastom, un cancer al celulelor sistemului nervos şi, totodată, tumoarea cel mai des întâlnită la copii, informează AFP.

Această concluzie a fost redactată la finalul unui studiu clinic european, ale cărui concluzii au fost publicate, duminică, în Statele Unite ale Americii.

Acest studiu clinic de fază 3 a evidenţiat faptul că pacienţii minori au o şansă mai mare de vindecare sau de supravieţuire graţie acestei combinaţii chimioterapeutice mieloablative - ce constă în distrugerea celulelor din măduva osoasă, inclusiv a celor canceroase -, în comparaţie cu şansele oferite de terapiile actuale.

Noua combinaţie de agenţi anticancer, administrată în concentraţie ridicată, stabileşte astfel o nouă normă în ceea ce priveşte tratamentul pentru copiii care prezintă un risc crescut de a suferi de acest tip de cancer, în urma căruia doar 30% supravieţuiesc pe termen lung, a explicat medicul Ruth Ladenstein, profesor pediatru la Universitatea din Viena, coordonatoarea acestui studiu.

"Aceste rezultate, combinate cu un studiu recent, potrivit căruia o terapie imunitară poate să conducă la vindecare şi creşte şansele de supravieţuire cu 20% pentru pacienţii cu risc mare, ne fac să credem că, potenţial, vom putea să atingem pragul de 50% în ceea ce priveşte rata de supravieţuire, graţie acestui nou cocktail în concentraţie ridicată", a subliniat Ruth Ladenstein.

Ea a prezentat concluziile acestui studiu la cea de-a 47-a conferinţă anuală organizată de American Society of Clinical Oncology (ASCO), cel mai important colocviu mondial de oncologie, care a reunit peste 30.000 de participanţi la Chicago, în weekendul trecut.

"Pentru copiii cu risc mare de neuroblastom, aceste rezultate marchează intrarea într-o nouă etapă, care ne conduce spre ameliorarea pronosticului în ceea ce priveşte un cancer care este foarte greu de tratat", a precizat la rândul ei medicul Lisa Diller, profesor de medicină pediatrică la Universitatea Harvard.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neuroblastom: un nou cocktail de medicamente prelungeşte viaţa copiilor bolnavi de cancer.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neuroblastom: un nou cocktail de medicamente prelungeşte viaţa copiilor bolnavi de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei