Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteinele în alimentaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regimul alimentar bazat pe proteine a apărut în jurul anului 1960, principiul său de funcţionare constând în pierderea grăsimilor şi creşterea masei musculare. Vă prezentăm câteva informaţii despre proteine şi despre felul cum acţionează dieta hiperproteică.
Proteinele sunt compuşi ai aminoacizilor care formează pereţii celulari, ţesuturile, hormonii, enzimele şi o mulţime de alte molecule. În total există 20 de aminoacizi, dintre care opt sunt esenţiali, pentru că organismul uman nu poate să îi genereze. La fel ca glucidele şi lipidele, proteinele sunt indispensabile întrucât conferă energie (un gram de proteine = 4 Kcal) şi trebuie să reprezinte cel puţin 15% din aportul energetic total zilnic. Din fericire, organismul poate acumula proteine din alimentaţie, în special din alimentele de origine animală - carne, mezeluri, ouă, fructe de mare, lactate, brânzeturi, însă există şi multe alimente de origine vegetală bogate în proteine, ca, de exemplu, fructele, legumele, soia şi cerealele.

Dieta hiperproteică începe prin excluderea din alimentaţie a produselor dulci şi limitarea consumului de grăsimi, care sunt reintroduse în alimentaţie pe măsură ce kilogramele în plus se „topesc”.

Dieta se bazează fie pe aportul de proteine naturale (nu se consumă decât alimente cu multe proteine şi puţine calorii precum brânză, iaurt, ouă, carne slabă), fie pe consumul unor porţii mici de alimente cu conţinut ridicat de proteine, vitamine şi minerale, dar cu puţine calorii. În ambele cazuri, dieta trebuie completată cu legume şi cu produse lactate degresate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proteinele în alimentaţie.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Proteinele în alimentaţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol de 2 lei trimis de
( 8 apr 2011, 08:28:20
mai, astia care ati postat articolul asta minunat, ati inteles ceva din cea cea ati scris?
1.1  RE: Articol de 2 lei trimis de
( 8 apr 2011, 08:29:27
"ceea ce ati scris"... scuze!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei