Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii obezi pot avea boli specifice adulţilor

Specialiştii în nutriţie avertizează că numărul copiilor obezi este în creştere. Potrivit unei cercetări realizate la Cluj, cu date venite de la medicii şcolari, 3,5 la sută dintre minori sunt obezi, susţine prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Fede­raţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Specialistul precizează că datele se referă numai la obezitate, dar numărul copiilor cu o greutate mai mare decât cea normală este mult mai ridicat.

"Din păcate, date concrete nu există, dar este suficient să ne uităm în jur şi vom constata că puştii din ziua de azi au câteva kilograme în plus", completează pentru gândul prof. dr. Hâncu. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, pre­cizează că studiile care s-au făcut în ultimii ani arată că obezitatea infantilă este în creştere, ceea ce atrage patologii, respectiv boli cronice, care până acum erau caracteristice adulţilor, scrie Gândul.

În România, mediul familial nu este un exemplu bun pentru copii, susţine prof. dr. Mencinicopschi. Cei mici nu au discernământul de a alege ceea ce este sănătos, aşa că sunt la "discreţia" bunicilor, a părinţilor, a reprezentanţilor diverselor instituţii şcolare şi tind să devină dependenţi de alimente sărace în nutrienţi esenţiali.
Un alt pericol în ceea ce priveşte educaţia copiilor este faptul că mulţi dintre aceştia sunt sedentari, părinţii îi lasă să îşi petreacă mult timp în casă, la televizor sau la calculator, le cumpără tot felul de jucării pentru a-i ţine ocupaţi, uitând că activitatea fizică este esenţială pentru buna dezvoltare a oricărui copil. Părinţii, susţine specialistul, îşi obiş­nuiesc copiii să consume tot felul de sucuri din comerţ, bogate în zaharuri şi alte substanţe nocive pentru organism în loc să bea apă. "Copiii nu sunt învăţaţi să aibă mese regulate, iar pe cei care refuză să mănânce părinţii îi stimulează cu tot felul de dulciuri rafinate în loc să le ofere fructele atât de importante pentru organism. Nu în ultimul rând, trebuie evitată apariţia stilului de viaţă fast-food", susţine prof. dr. Mencinicopschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii obezi pot avea boli specifice adulţilor.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii obezi pot avea boli specifice adulţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei