Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2011 - Anul XVI, nr. 8 (4606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O cercetătoare poloneză a brevetat napolitana cu zero calorii

Cercetătoarea poloneză Joanna Harasym a brevetat un sortiment de napolitană din seminţe de hrişcă despre care afirmă că are zero calorii, nu conţine gluten, dar este bogată în antioxidanţi, informează AFP.

"Deoarece organismul uman nu absoarbe celuloza din seminţele de hrişcă, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric şi rămân o sursă bogată în antioxidanţi care sunt buni pentru sănătate", a declarat cercetătoarea poloneză.

Noul sortiment de napolitană îi poate ajuta pe oameni să îşi controleze mai uşor greutatea, iar diabeticii vor putea să aprecieze la rândul lor noul produs, ca şi persoanele care nu tolerează glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei şi cu aromă de alune "nu conţin gluten şi nu cauzează o creştere a glicemiei", a declarat cercetătoarea, profesor la Universitatea economică din Wroclaw.

Joanna Harasym a anunţat că lucrează în prezent la obţinerea unui sortiment de bere din hrişcă, dar acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

Denumită "grâul negru", hrişca nu este o cereală, aşa cum este grâul sau orzul. Această plantă face parte din familia Polygonaceae, iar seminţele ei sunt bogate în proteine, acizi aminaţi, fibre solubile şi compuşi antioxidanţi. Planta a fost introdusă în Europa de către mongoli şi turci.

Grăunţele de hrişcă sunt foarte populare în Polonia, ţară în care produsele din hrişcă sunt consumate ca o alternativă pentru produsele din cartofi, orez sau paste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O cercetătoare poloneză a brevetat napolitana cu zero calorii.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O cercetătoare poloneză a brevetat napolitana cu zero calorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(12 ian 2011, 12:21:03
E bun avizul...pentru graşi
Dar p’ăştea mai subţirei cui îi laşi ?
Şi trag nădejde fiindcă ... am aşteptat destul
Descoperă cum să nu mănânci dar să fii sătul !

Descoperă cum să bei
Dar să nu fii,ulterior,mahmur
Să ne tratăm fără medicamente şi , apoi
Toţi banii ce’i câştigăm să’i investim în huzur

Cercetătorii noştri prohibiţi alimentar
Cu privire constipată scrutează zarea
Au inventat supravieţuirea făr’un ban în buzunar
I wanna be bădăran , iertaţi’mi candoarea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei