Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marmelada din drojdie de bere prelungeşte viaţa pacienţilor care au suferit infarcte

Pacienţii care au suferit infarcte ar putea să îşi îmbunătăţească şansele de supravieţuire, graţie unei vitamine ce este prezentă în marmelada din drojdie de bere, un aliment tradiţional în Marea Britanie (marmite), informează dailymail.co.uk.

O substanţă derivată din vitamina B1 accelerează procesul de refacere a ţesuturilor cardiace ce au avut de suferit de pe urma producerii unui infarct, afirmă cercetătorii britanici de la Universitatea Bristol.

Alte studii anterioare au relevat faptul că această substanţă, denumită benfotiamină, are capacitatea de a preveni atât declanşarea unor afecţiuni cardiace, cât şi a complicaţiilor generate de diabet.

În urma acestor studii, medicii consideră că administrarea unor suplimente alimentare care conţin benfotiamină ar putea deveni în viitor o practică uzuală în cadrul tratamentului contra diabetului.

Vitamina B1, cunoscută şi sub numele de tiamină, se găseşte în multe alimente obişnuite.

Printre sursele de alimente bogate în benfotiamină, altele decât marmelada din drojdie de bere, sunt ingredientul vegetal quorn, carnea de porc, laptele, brânzeturile, ouăle, fructele proaspete şi uscate şi pâinea din făină integrală.

Ambele studii au fost realizate de cercetătorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie.

Savanţii britanici au administrat substanţa benfotiamină unor şoareci - unele exemplare sufereau de diabet, în timp ce altele erau sănătoase.

În concluziile acestui studiu, publicate în Journal of Molecular and Cellular Cardiology, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că acest tratament a ameliorat substanţial şansele de supravieţuire, atât în grupul de şoareci suferind de diabet, cât şi în grupul de şoareci care nu sufereau de această maladie, comparativ cu grupul de control, alcătuit din şoareci care nu au beneficiat de tratament.

Într-un studiu separat, oamenii de ştiinţă au constatat că administrarea de benfotiamină unor şoareci suferind de diabet într-o fază incipientă a încetinit substanţial şi evoluţia maladiilor cardiace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marmelada din drojdie de bere prelungeşte viaţa pacienţilor care au suferit infarcte.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marmelada din drojdie de bere prelungeşte viaţa pacienţilor care au suferit infarcte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei