Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Influenţa pe care mamele o au asupra greutăţii copiilor lor începe încă din timpul sarcinii

Influenţa pe care mamele o au asupra greutăţii corporale a copiilor lor începe încă din perioada sarcinii, iar majoritatea femeilor americane nu sunt conştiente de faptul că au posibilitatea de a stopa cercul vicios al obezităţii, potrivit unui studiu recent, informează ivillage.com.

Studiile recente au demonstrat faptul că mamele au o influenţă mult mai mare decât taţii asupra greutăţii copilului. Potrivit unui sondaj recent, deşi 87% din totalul femeilor americane chestionate consideră că obezitatea unuia dintre părinţi influenţează riscul copilului de a deveni obez, doar 28% dintre participantele la sondaj "şi-au atribuit această responsabilitate", au explicat autorii studiului.

Potrivit sondajului online The Woman Talk, la care au participat 1.037 de femei în vârstă de peste 18 ani, doar 11% dintre respondente ştiau că riscul ca bebeluşul lor să devină obez este de două ori mai mare dacă viitoarea mămică este obeză în primul trimestru al sarcinii.

Studiul a fost publicat de HealthyWomen, o organizaţie independentă care furnizează opiniei publice informaţii despre sănătatea femeilor.

Mamele reprezintă modele după care se ghidează preferinţele alimentare ale copiilor, fiind, totodată, adevăraţi "paznici ai porţii de unde vine mâncarea", a explicat Elizabeth Battaglino Cahill, directorul executiv al organizaţiei citate.

"Încă de la vârste fragede, copiii tind să mănânce aceleaşi alimente ca şi părinţii lor, în special ca mamele lor, şi din acest motiv, expunerea lor la alimente nutritive valoroase, precum fructele şi legumele reprezintă nu doar un bun exemplu, ci şi o şansă de a-ţi poziţiona copilul pe traseul către o viaţă lungă şi sănătoasă", a agăugat aceeaşi sursă.

Sondajul a fost realiza pentru a analiza nivelul în care femeile americane conştientizează problema obezităţii şi impactul acesteia asupra sănătăţii familiei. Cele mai multe dintre respondente ştiau deja că obezitatea conduce la un factor crescut de declanşare a unor maladii precum hipertensiune (93%), diabet de tipul 2 (89%) şi maladii cardiace (88%).

Însă, mai puţin de o treime din femeile participante la sondaj ştiau că obezitatea este asociată cu un risc crescut de cancer de colon (26%), calcul biliar (30%) şi cancer mamar (23%).

Cele mai multe dintre respondente (80%) s-au declarat de acord cu ipoteza potrivit căreia obezitatea unei persoane influenţează propriul risc de a deveni obez, însă doar 28% dintre ele au recunoscut importanţa rolului avut de prieteni. Cercetări recente au relevat faptul că o persoană se confruntă cu un risc mai mare de a deveni obeză dacă are un prieten care este deja obez (riscul creşte cu 57%) comparativ cu situaţia în care are un frate (40%) sau un partener de viaţă (37%) care este obez.

Organizaţia HealthyWomen a înfiinţat propriul centru de informare online (http://www.healthywomen.org/womenTALK) care oferă cititorilor sfaturi despre sănătate şi o serie de informaţii utile - înregistrări video cu anumite tipuri de exerciţii video, reţete sănătoase pentru întreaga familie şi formulele de calcul pentru numeroşi indicatori biomedicali de sănătate (Indicele de masă corporală/ IMC, etc).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Influenţa pe care mamele o au asupra greutăţii copiilor lor începe încă din timpul sarcinii.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Influenţa pe care mamele o au asupra greutăţii copiilor lor începe încă din timpul sarcinii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei