Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 oct 2010 - Anul XV, nr. 234 (4525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poluarea creşte riscul de stop cardiac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu recent a dezvăluit faptul că particulele fine care se află suspendate în atmosferă pot creşte riscul de producere a unui stop cardiac. Concluzia a fost formulată de o echipă formată din oameni de ştiinţă americani de la centrul Long Island Jewish Medical Center şi de la Institutul Feinstein de Cercetare Medicală. Profesor doctor Robert A.

Silverman şi colegii săi au încercat să afle dacă particulele fine din atmosferă au vreun efect asupra anumitor boli, printre care cele cardiovasculare şi astmul. Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului ţine o evidenţă a nivelurilor de poluare din atmosferă cu ajutorul câtorva zeci de senzori de poluare care sunt amplasaţi în oraşele din întreaga ţară, iar cercetătorii au folosit această evidenţă pentru a aduna informaţii cu privire la nivelurile medii ale particulelor şi poluanţilor gazoşi existenţi deasupra oraşului New York - atât în timpul verii, când gradul de poluare este mai mare, cât şi în lunile de iarnă. Următorul pas a fost compararea datelor cu situaţia celor peste 8.000 de cazuri de stop cardiac petrecute în afara spitalului, raportate în perioada 2002 - 2006. Profesorul Silverman şi membrii echipei sale au raportat că fiecare creştere de 10ug/m3 a nivelului de particule poluante din atmosferă a generat o creştere cu patru până la zece la sută a numărului de cazuri de infarct survenit pe stradă. Potrivit cercetătorilor, situaţia a fost şi mai gravă în timpul lunilor de vară, când nivelul de poluare este mai ridicat.

Profesorul Silverman a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care poluarea îl prezintă pentru populaţie, mai ales că, de cele mai multe ori, victimele atacurilor de cord survenite în stradă nu supravieţuiesc până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poluarea creşte riscul de stop cardiac.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poluarea creşte riscul de stop cardiac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei