Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou test pentru gravide depistează din timp nevoia de cezariană

Un nou test pentru gravide depistează nevoia de cezariană înainte ca aceasta să devină soluţia adoptată de urgenţă, după ce viitoarea mamă a petrecut ore chinuitoare de travaliu fără a putea naşte natural, informează bbc.co.uk.

Testul a fost dezvoltat în Suedia, de compania Obstecare, în urma cercetărilor efectuate la Universitatea Liverpool şi Spitalul pentru femei din Liverpool, şi este folosit deja în mai multe spitale din Europa.

Cercetătorii au descoperit că, dacă în timpul sarcinii şi travaliului gravida are cantităţi mari de acid lactic în lichidul amniotic (lichidul în care se dezvoltă fătul în timpul sarcinii), este puţin probabil că va putea naşte natural. Astfel, medicul poate decide din timp să pună capăt unui travaliu chinuitor şi inutil şi să opteze pentru cezariană.

Muşchii produc acid lactic când sunt solicitaţi, dar, când ajunge la un anumit nivel, substanţa îngreunează contracţiile. În acest caz, se administrează oxitocină, un hormon care ajută uterul să se contracte, dar nu are efect în fiecare caz.

"Un nivel ridicat de acid lactic în lichidul amniotic indică faptul că uterul este epuizat. Să stimulezi în acest caz travaliul cu oxitocină e ca şi cum ai cere unui alergător de maraton să mai alerge încă 10.000 de metri după ce a trecut de linia de sosire", a spus Johan Ubby, de la compania suedeză Obstecare.

Sistemul de testare, aplicat deja în spitale din Suedia, Norvegia şi Belgia, ar trebui să reducă numărul de cezariene în cazul femeilor care nu au nevoie de această operaţie şi să ducă la adoptarea acestei soluţii mai rapid pentru cele care au nevoie, pentru a "evita riscul de complicaţii de la un travaliu lung şi a limita suferinţa inutilă".

Următorul pas ar fi identificarea unei modalităţi de a elimina acidul lactic care împiedică desfăşurarea travaliului, potrivit profesorului Susan Wray, de la Centre for Better Births - un proiect al Universităţii din Liverpool.

"Travaliul prelungit survine la una din zece naşteri, în special la femeile care nasc pentru prima dată. Adevărul este că de 60 de ani nu avem nici un medicament nou care să trateze problemele travaliului - din punct de vedere farmaceutic, nu e nimic nou de la oxitocină încoace. (...) E timpul să acordăm prioritate acestui aspect. Pur şi simplu nu acordăm sănătăţii femeii importanţa pe care o merită", a mai spus Wray.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou test pentru gravide depistează din timp nevoia de cezariană.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Un nou test pentru gravide depistează din timp nevoia de cezariană4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei