Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata neagră, un "medicament" miraculos pentru pacienţii suferind de afecţiuni hepatice

Ciocolata neagră ar putea fi prescrisă în viitor pacienţilor suferind de ciroză, potrivit unui studiu recent care a demonstrat potenţialul terapeutic al desertului, informează Reuters.

Cercetătorii spanioli au anunţat, joi, că ciocolata neagră are capacitatea de a limita creşterea presiunii sangvine în cavitatea abdominală, un fenomen ce se produce de regulă după fiecare masă, care poate ajunge la un nivel periculos de mare în cazul pacienţilor suferind de ciroză şi care provoacă, în cazurile severe, spargerea vaselor sangvine.

Oamenii de ştiinţă consideră că flavonoizii, substanţe antioxidante din ciocolată, reprezintă motivul pentru care aceasta este benefică pentru reglarea presiunii sangvine, deoarece aceste substanţe ajută membranele celulelor din pereţii vaselor de sânge să se relaxeze şi să devină mai flexibile.

Acest studiu, realizat pe un eşantion de 21 de pacienţi suferind de afecţiuni hepatice în fază terminală, a ajuns la concluzia că voluntarii care au primit porţii zilnice de ciocolată neagră conţinând 85% cacao au prezentat o presiune sangvină considerabil mai mică la nivelul ficatului, comparativ cu voluntarii care au primit porţii zilnice de ciocolată albă.

Rezultatele studiului au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de European Association for the Study of the Liver la Viena. Alte studii ştiinţifice au sugerat faptul că ciocolata neagră are efecte benefice şi asupra sănătăţii inimii.

Ciroza provoacă cicatrice adânci la nivelul ficatului, cauzând o funcţionare defectuoasă pe termen lung a acestui organ. Boala este provocată de factori diverşi, printre care se regăsesc infecţia cu virusul hepatitei şi consumul abuziv de alcool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata neagră, un "medicament" miraculos pentru pacienţii suferind de afecţiuni hepatice.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ciocolata neagră, un "medicament" miraculos pentru pacienţii suferind de afecţiuni hepatice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei