Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2010 - Anul XV, nr. 77 (4368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mutaţia unei gene, o posibilă cauză a schizofreniei

O mutaţie genetică a fost asociată cu declanşarea schizofreniei, deoarece acţiunea acestei gene întrerupe comunicarea dintre două zone ale creierului implicate în procesul de memorare, se afirmă într-un studiu american publicat în revista Nature, informează Reuters.

Studiul a descoperit că această mutaţie genetică, cunoscută sub denumirea de "deliţia 22Q11", întâlnită frecvent la pacienţii schizofrenici, împiedică comunicarea între hipocampus şi cortexul prefrontal, a explicat Joshua Gordon de la Universitatea Columbia din New York, autorul studiului.

"Acesta este primul pas în identificarea acelor lucruri care nu funcţionează bine în acele regiuni ale creierului şi dacă înţelegem aceste lucruri mai bine vom putea pune la punct, în viitor, terapii care să le ajute pe cele două regiuni cerebrale să comunice din nou între ele", a adăugat cercetătorul american.

Schizofrenia, caracterizată prin halucinaţii şi tulburări de gândire, este mult mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei, fiind diagnosticată, în general, în ultimii ani de adolescenţă sau în primii ani ai vieţii adulte. Această maladie afectează aproximativ 1% din populaţia mondială.

Deşi medicamentele antipsihotice îi ajută pe pacienţi, ele nu pot să trateze această maladie şi pot cauza efecte secundare neplăcute, inclusiv o creştere în greutate periculoasă.

Cercetătorii americani au supus unui test de memorie un grup de şoareci sănătoşi şi un grup de şoareci care prezentau această mutaţie genetică, monitorizând activitatea cerebrală a animalelor din ambele grupuri.

Şoarecii trebuiau să treacă printr-un labirint şi să îşi amintească direcţia din care au plecat, pentru a merge în direcţia opusă, deoarece acolo îi aştepta o recompensă.

În cazul şoarecilor sănătoşi care au îndeplinit această sarcină, hipocampusul a colaborat eficient cu cortextul prefrontal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mutaţia unei gene, o posibilă cauză a schizofreniei.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mutaţia unei gene, o posibilă cauză a schizofreniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei