Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scanarea embrionară, o metodă de diagnosticare nedăunătoare pentru bebeluşi

Testul de scanare embrionară, intitulat "diagnostic genetic preimplantare" (PGD), nu este dăunător pentru fetuşii din sarcini singulare, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii belgieni, publicat în revista Human Reproduction, informează bbc.co.uk.
Studiul a fost realizat de oamenii de ştiinţă din Belgia pe un eşantion de 581 de bebeluşi născuţi într-o clinică belgiană, pe parcursul a 13 ani, care au fost scanaţi cu ajutorul tehnicii PGD.
Cercetătorii au descoperit că rata malformaţiilor congenitale şi rata mortalităţii au fost similare cu cele înregistrate pentru bebeluşii născuţi cu ajutorul altor metode de fertilizare in vitro (FIV).
Totuşi, ei au remarcat o rată a mortalităţii semnificativ mai ridicată imediat după naştere sau cu puţin timp înainte de naştere, în cazul bebeluşilor provenind din sarcini gemelare, obţinuţi cu ajutorul tehnicii PGD.
Concluziile studiului belgian au fost publicate la puţin timp după apariţia în presa internaţională de specialitate a unor articole care susţineau că utilizarea testului PDG, care constă în prelevarea unor celule din corpul embrionului, aflat într-un stadiu incipient de dezvoltare, poate conduce la o serie de probleme medicale.
Cercetătorii belgieni au ajuns însă la concluzia că nu există diferenţe semnificative faţă de rata deceselor înregistrată pe un eşantion de 2.889 de copii născuţi cu ajutorul metodelor in vitro, care nu au fost scanaţi folosind tehnica PDG.
În total, doar 2,13% din totalul bebeluşilor scanaţi cu ajutorul testului PDG au prezentat malformaţii congenitale, comparativ cu 3,38% din totalul celorlalţi bebeluşi.
Rata mortalităţii perinatale - perioada imediat înainte şi după naştere - a fost de asemenea similară, de aproximativ 1% în cazul bebeluşilor provenind din ambele grupuri.
În cazul sarcinilor multiple, însă, medicii belgieni au constatat diferenţe însemnate. În cazul grupului PDG, rata mortalităţii perinatale a fost de 11,73%, comparativ cu 2,54% pentru celălalt grup.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scanarea embrionară, o metodă de diagnosticare nedăunătoare pentru bebeluşi.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scanarea embrionară, o metodă de diagnosticare nedăunătoare pentru bebeluşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei