Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celule goale

Alţi doi cărăuşi de droguri, puşi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crăciun fericit pentru doi dintre sucevenii acuzaţi că au racolat şi transportat droguri în diferite colţuri ale lumii. Judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis să-i pună în libertate după aproximativ jumătate de an de arest preventiv, soluţia fiind definitivă şi irevocabilă.

 

Arestaţi în vara acestui an împreună cu alţi prieteni din Suceava, Florin Constantin Căliman, zis „Moartea”, şi Boris Andrei Rotaru au fost puşi în libertate înainte de Crăciun. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins recursurile înaintate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava care îi doreau în continuare în arest după ce Tribunalul Suceava a decis că nu mai este cazul să menţină această măsură. Punctul de vedere al procurorilor nu a fost însuşit şi de judecători, care au decis punerea în libertate a lui Căliman şi Rotaru. Şi pentru alţi patru tineri arestaţi în acest dosar Crăciunul putea fi la fel de fericit. Eliberaţi iniţial de Tribunalul Suceava, fraţii Cezar Ştefan şi Adrian Bilius, Adrian Manuel Mihai şi Raul Gabriel Hândrescu au rămas în final după gratii. Recursurile reprezentanţilor DIICOT Suceava au fost acceptate, iar Hândrescu va mai sta în arestul Poliţiei 19 zile, în timp pentru ceilalţi trei durata detenţiei preventive a fost prelungită cu câte 20 de zile.
În acest dosar, mai multe persoane arestate în primă fază au fost eliberate pe parcurs. Cel mai puţin timp în arest l-a petrecut Andrei Daniel Bîgea, iar apoi au fost puşi în libertate şi Ingrid Tecuceanu, Daniela Cristina Golea, respectiv Dimitrie Traian Grosu.
Pe numele altei persoane, Adriana Iureniuc, există un mandat de arestare în lipsă emis încă din vara acestui an, dar până acum tânăra nu a putut fi găsită.
Reţeaua din care făceau parte persoanele menţionate mai sus a acţionat din 2007 până în vara lui 2009. În acest interval, membrii grupării au transportat aproximativ 90 de kg de heroină şi cocaină pe rutele Turcia - Vestul Europei, Turcia - China şi America de Sud - Vestul Europei.

 

„Lucas” şi „Mârlanu” rămân în arest

Într-un alt dosar instrumentat de procurorii DIICOT Suceava, magistraţii au decis menţinerea în arest a altor doi tineri acuzaţi că au transportat droguri de mare risc pe diferite rute. Şi în cazul lui Lucian Lupu, zis „Lucas”, respectiv Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”, soluţia Tribunalului Suceava a fost de punere în libertate. Reprezentanţii Parchetului s-au opus şi au atacat soluţia cu recurs, iar Curtea de Apel Suceava a decis menţinerea în arest a celor doi.
„Lucas” şi „Mârlanu” au fost prinşi în flagrant, pe 12 iunie a.c., în parcarea de la Iulius Mall Suceava, în timp ce încercau să vândă 1.950 de grame de heroină, pentru care cereau suma de 17.000 de euro. În acest dosar mai sunt cercetate în libertate alte trei persoane. Este vorba de Adrian Marian Andruşcă, zis „Vulpiţă”, Cristian Filipciuc, zis „Fila” şi Ovidiu Petru Apetrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alţi doi cărăuşi de droguri, puşi în libertate.
 Vizualizări articol: 2884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Alţi doi cărăuşi de droguri, puşi în libertate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(29 dec 2009, 14:57:42
KKK, uite ma ce facura judecatorii astia...
1.1  RE: :) trimis de
(29 dec 2009, 17:16:33
incerc sa raspund ... dar nu mergehappy
1.2  RE: :) trimis de
(29 dec 2009, 17:24:25
E f tare... nu merge sa scriu un comentariu mai mare.. de 300 de caractere...
1.3  RE: :) trimis de
(29 dec 2009, 23:23:09
nu e vorba de numarul de caractere. uneori nu puteam posta nici 5 cuvinte. cred ca e un bug al site-ului
2.   ... trimis de
(29 dec 2009, 19:15:24
...sa iasa toti din puscarie
3.   >:) trimis de
(29 dec 2009, 21:48:07
eu zic sa-i execute ca-n China
3.1  RE: >:) trimis de
(29 dec 2009, 23:26:30
In sfarsit, o idee buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei