Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Turism

Crăciun de vis, organizat în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de pensiuni din bazinul Dornelor au reuşit să atragă în acest an, de Crăciun, un număr foarte mare de turişti, prin programul organizat pentru petrecerea timpului liber.
Chiar dacă nu s-a putut schia, tradiţia românească îmbinată cu ospitalitatea proprietarilor de vile, pensiuni, cabane, restaurante, moteluri, au făcut ca oferta de Crăciun să fie bogată şi pe gustul tuturor.
Cei ce se ocupă de turismul rural au organizat tăierea porcului de Crăciun, pomana porcului, împodobitul bradului, sosirea lui Moş Crăciun la brad, au adus colindători, au organizat spectacole folclorice, mese cu produse tradiţionale şi ieşiri în munte la un grătar.

 

Oferte atractive pentru Revelion

Şi petrecerea Revelionului reprezintă un bun prilej pentru proprietarii de locaţii turistice din zona Dornelor, Vama, Moldoviţa, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc sau Gura Humorului pentru a organiza şi pune la dispoziţia turiştilor cele mai bune servicii de cazare, servire a mesei şi programe artistice care să marcheze trecerea dintre ani.
Chiar dacă hotelierii din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului nu au avut spaţiile de cazare ocupate la capacitatea maximă de Crăciun, majoritatea celor veniţi în Bucovina optând pentru pensiunile agroturistice, de Revelion gradul de ocupare în hoteluri va fi mai mare, dovadă fiind rezervările făcute din timp.
Aşa cum am aflat de la proprietarul pensiunii „Poiana” din Poiana Negri, Dănuţ Candrea, de Crăciun, în restaurantul cu capacitate de o sută locuri, decorat în cel mai autentic stil bucovinean, s-au putut gusta meniuri tradiţionale servite de ospătari îmbrăcaţi în costum tradiţional, s-a cântat şi s-a dansat, s-a împodobit bradul, ca în mai toate pensiunile din zonă. Sâmbătă a fost organizat pentru turiştii cazaţi aici şi veniţi din diferite colţuri ale ţării un picnic pe vârful muntelui.
„Pensiunea agroturistică <Poiana> are cele 20 camere duble şi două apartamente ocupate. Turiştii veniţi de Crăciun au plecat pe 27 decembrie, între 27 – 29 decembrie vom avea un alt grup, iar de Revelion vin turiştii de pe 29 decembrie până pe 2 ianuarie. În perioada 2-10 ianuarie pensiunea este ocupată de alte grupuri de turişti. La <Dor de munte>, este o ieşire la grătar cu lăutari, vin fiert, ţuică fiartă, cotlete, mici. Este o surpriză pentru cei care au venit la noi de Crăciun. Mai avem organizat şi pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile, să servim prânzul aici, tot cu lăutari, ţuică şi vin fiert, cârnăciori de casă, grătare, mici. În afară de ieşirea la grătar, sunt pregătite săniile, mai trebuie zăpadă, sperăm că va ninge de Revelion”, ne-a spus Dănuţ Candrea.

 

Turismul – o sursă pentru a trăi bine

De la Dănuţ Candrea am aflat că „turismul poate aduce foarte mulţi bani în România ca să putem trăi bine”. El este unul dintre investitorii în turism din Poiana Negri, construind în prezent o nouă pensiune, „Dor de munte”, care, pe lângă spaţii de cazare, va avea două pârtii de schi, piscină, saloane de masaj şi saună în stâncă.
„Vrem să arătăm că nu numai Elveţia sau Austria, pot face turism, pot face şi românii, chiar mai mult ca ei. Cea mai frumoasă privelişte din Europa aceasta este. O investiţie în turism presupune locuri de muncă, valorificarea produselor obţinute în gospodăria proprie sau cele de pe plan local, cum ar fi lactatele, produsele din carne. Totul să fie proaspăt şi de cea mai bună calitate. Vrem ca Poiana Negri să fie un brand şi în turism, aşa cum este cunoscută şi apa minerală de aici”, ne-a declarat Dănuţ Candrea.

 

Ospitalitate bucovineană

Mulţi turişti, veniţi pentru prima dată la Poiana Negri, ne-au spus că nu se aşteptau să găsească un loc atât de frumos şi condiţii atât de bune, mai ales că preţurile practicate de operatorii în turism din această localitate sunt cu mult mai mici ca în alte părţi.
„Mă simt ca la mama acasă după cum am fost primiţi şi după bucatele pregătite. Ne place peisajul şi modul cum este organizată petrecerea. Vom reveni la vară să vedem cum este şi în acest anotimp aici şi să practicăm turismul ecvestru”, ne-a declarat un turist din Bacău venit la Poiana Negri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciun de vis, organizat în Bucovina.
 Vizualizări articol: 3001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Crăciun de vis, organizat în Bucovina3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(29 dec 2009, 11:57:12
Ce vis domnule reporter ?

Fara zapada, cu strazi desfundate si pline de gropi, cu pensiuni inundate si fara curent electric, arata mai degraba ca un cosmar decat un vis.

La asa articol care nu reflecta deloc realitatea, autorul s-ar putea angaja cu succes la o anumita parte a mass-mediei specializata in dezinformari si atacuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei