Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pacienţii, îngrijoraţi şi confuzi din cauza informaţiilor medicale de pe internet

Un sfert dintre pacienţii, care folosesc internetul pentru a căuta informaţii despre operaţiile chirurgicale la care vor fi supuşi, precum cea de eliminare a calculilor biliari, devin îngrijoraţi şi confuzi din cauza indicaţiilor primite, informează mirror.co.uk.
La acest studiu, întocmit de specialiştii de la Royal Hospital din Chesterfield, publicat în Annals of The Royal College of Surgeons of England, au participat 105 persoane care urmau să fie supuse unor operaţii chirurgicale de eliminare a calculilor biliari sau a unei hernii.
Toţi participanţii la studiu au fost rugaţi să completeze un chestionar în dimineaţa zilei în care urmau să fie supuşi operaţiei chirurgicale.
Dintre cei care au căutat informaţii pe internet, trei cincimi au utilizat un motor de căutare. Studii anterioare au demonstrat că majoritatea persoanelor care caută informaţii medicale pe internet folosesc fraze scurte, adesea scrise greşit şi foarte rar trec de prima pagină cu rezultate. Această tendinţă este cunoscută sub numele de "Dr Google", datorită popularităţii de care se bucură motorul de căutare.
Autorii studiului au mai descoperit că rezultatele oferite de motoarele de căutare au adesea o ordine determinată de interese comerciale.
Anand Tamhankar, autorul raportului, a declarat: "Informaţiile despre boli sau proceduri medicale disponibile pe internet sunt adeseori sponsorizate şi copleşesc pacienţii".
Studiul subliniază nevoia unor informaţii actualizate, inteligibile pentru pacienţi, care să fie oferite de site-urile spitalelor, a căror existenţă să fie popularizată.
Informaţiile oferite online sunt lipsite de consistenţă, spun specialiştii. Comunicarea nu trebuie să se limiteze la discuţiile pacient-medic, iar specialiştii trebuie să fie la curent cu noile informaţii, spun autorii studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii, îngrijoraţi şi confuzi din cauza informaţiilor medicale de pe internet.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacienţii, îngrijoraţi şi confuzi din cauza informaţiilor medicale de pe internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei