Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mezoterapia, o nouă armă împotriva celulitei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domeniul îngrijirii corporale din Europa este cucerit încet-încet de mezoterapie, o nouă metodă ce presupune un tratament nechirurgical de modelare a corpului.

Mezoterapia este o tehnică inventată în 1952 de medicul francez Michel Pistor şi presupune tratarea zonelor cu probleme cu ajutorul injectării intradermice a unor substanţe active. Problemele sau bolile ce pot fi tratate cu această tehnică sunt în mod esenţial de natură reumatologică, iar substanţele folosite sunt, în general, medicamente alopatice sau homeopatice. Metoda a fost treptat preluată de specialiştii în îngrijire corporală, care aplică injecţiile pentru a rezolva problemele de ordin estetic, precum celulita, pielea cu aspect de coajă de portocală, roşeaţa sau dilatarea excesivă a vaselor sanguine.

 

Origini şi principii ale mezoterapiei

Această tehnică, destul de recentă, a pornit de la ideea potrivit căreia, pentru a avea eficienţă maximă, un medicament trebuie să parcurgă cel mai scurt drum posibil. De aici a venit soluţia de a injecta o substanţă activă direct sub piele, cât mai aproape de zona care are nevoie de tratament. Astfel, este eliminat riscul ca substanţele respective să ajungă în sânge şi de acolo în stomac sau în ficat, adică în organele interne care au cel mai mult de suferit de pe urma medicamentelor ce pot fi uneori agresive. Pe scurt, atuul acestei metode este faptul că reduce efectele secundare ale substanţelor active, iar dozele injectate pot fi reduse, în funcţie de nevoi.

 

Cine sunt beneficiarii acestei tehnici?

Mezoterapia este o metodă la care recurg în special sportivii de performanţă pentru a-şi vindeca traumatismele articulare, tendinitele sau problemele musculare. Dacă generalizăm, putem spune că mezoterapia este folosită pentru tratarea diverselor infecţii (angină, sinuzită, bronşită etc.), a anumitor afecţiuni de natură dermatologică (zona zoster, herpes), a reumatismelor sau a durerilor cronice, în special a migrenei, şi toate acestea datorită acţiunii decontractante, analgezice şi antiinflamatoare a acestei terapii. În ceea ce priveşte contraindicaţiile, acestea sunt rare. Una dintre puţinele precauţii ce se impun se referă în special la eventualele alergii la substanţele active utilizate în mezoterapie, deci mare atenţie dacă ştiţi că suferiţi vreo alergie.

 

Mezoterapia, un posibil remediu anticelulitic

Din punct de vedere strict estetic, mezoterapia este o metodă de tratament propusă persoanelor care se confruntă cu neplăcuta problemă a celulitei, pentru că o astfel de terapie poate atenua în mod eficient şi rapid aspectul de coajă de portocală al pielii. În urma unei examinări atente şi amănunţite, medicul curant prepară un amestec de substanţe adaptat gravităţii situaţiei. În general, în cazul tratamentului împotriva celulitei, amestecul de substanţe este compus din vitamine, minerale şi cafeină - elemente esenţiale în lupta cu celulita. O şedinţă de mezoterapie durează în general 20 de minute, iar primele rezultate devin vizibile după aproximativ 10-15 şedinţe. Metoda nu este dureroasă, iar intervenţia nu se desfăşoară sub anestezie, însă trebuie să ştiţi că, deşi redă pielii un aspect plăcut, mezoterapia nu atacă în nici un fel celulele grase, ceea ce înseamnă că rezultatele obţinute trebuie menţinute cu exerciţii fizice şi o alimentaţie corespunzătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mezoterapia, o nouă armă împotriva celulitei.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mezoterapia, o nouă armă împotriva celulitei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei