Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapii alternative

Razele ultraviolete şi vitamina D, în lupta contra cancerului !

Soarele, aerul şi apa reprezintă nu numai nişte importanţi factori curativi, ci şi adevăraţii stâlpi de rezistenţă ai terapiei naturiste.
Căile cele mai importante prin care soarele acţionează asupra sănătăţii umane sunt reprezentate de lumină, radiaţii infraroşii sau calorice şi radiaţii ultraviolete. Aşa au apărut helioterapia, respectiv terapia cu lumina solară şi fototerapia sau actinoterapia, reprezentând în special terapia prin ultraviolete.
Totuşi, din ce în ce mai mult, ne lovim de superstiţiile din domeniul publicitar şi discuţiile purtate de oameni de ştiinţă cu privire la nocivitatea radiaţiilor ultraviolete, radiaţii strâns legate de carenţele de vitamina D din organism.
Dincolo de măsurile de protecţie pe care oricine trebuie să le ia când se expune excesiv la lumina solară, ce soluţii avem? Sunt aceste radiaţii atât de dăunătoare? S-a demonstrate ştiinţific că, cele mai multe cazuri de cancer de piele apar nu la cei care stau în majoritatea timpului la soare, ci la cei care se expun doar sporadic la lumina solară.
În prezent se ştie că expunerea moderată la soare stimulează sinteza de vitamina D - protector puternic împotriva diverselor tipuri de cancer, inclusiv împotriva melanomului (unul dintre cele mai agresive tipuri de cancere ale pielii).
Expunerea la soare, realizată după principiile tradiţionale, previne peste 10 tipuri de cancer.
De la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii martie, locuitorii zonelor temperate - cum este şi cazul românilor - nu pot sintetiza eficient vitamina D, din pricina lungimii de undă a radiaţiilor ultraviolete din această perioadă. Jumătate din cantitatea de vitamina D pe care o sintetizează şi stochează organismul este eliminată în aproximativ trei săptămâni. De aceea, deficitul începe să apară de pe la sfârşitul lunii noiembrie şi este maxim în luna februarie.
Vara ne oferă o ocazie bună pentru a ne asigura rezerve suficiente de vitamina D. Spre exemplu, în miezul zilei, putem acumula 1.500 Unităţi Internaţionale (U.I.) de vitamina D, doar expunând la soare 10-20% din suprafaţa corporală, fără cremă solară, timp de 20 de minute. Peste acest interval de timp, expunerea fără protecţie devine într-adevăr periculoasă.
Iarna, aportul de vitamina D să fie făcut cu ajutorul suplimentelor nutritive naturale, care conţin vitamina D sau prin expunerea zilnică, timp de maximum 10-20 minute la solar.
Pentru cei cu vârste cuprinse între 5 şi 50 de ani, se recomandă un consum de 200 U.I. (echivalentul a 5 micrograme) pe zi, iar pentru cei între 51 şi 70 de ani, doza zilnică recomandată este de 400 U.I. (10 micrograme). Copiii sub 5 ani, au un necesar de 100 U.I pe zi.
Vitamina D intervine în absorbţia calciului şi fosforului din intestine, la reabsorbţia calciului din rinichi, previne osteomalacia la adulţi şi rahitismul la copii. Scade riscul de cancer colorectal şi de sân. Deficitul de vitamina D în organism creşte riscul apariţiei accidentului vascular, mărind şansele apariţiei hipertensiunii arteriale.
Helioterapia, formă străveche de vindecare şi armonizare a fiinţei umane, deţine o serie de tehnici şi procedee de utilizare a luminii solare în scop curativ, terapeutic, adevărate comori pentru trup, minte, şi suflet. Din păcate, această practică trece, astăzi, neremarcată datorită promovării de către industria cosmetică, a unei multitudini de creme cu factori de protecţie. Informaţiile prezentate în această rubrică se recomandă a fi folosite doar sub supravegherea şi la recomandarea unui terapeut specialist.
În rubrica viitoare - Helioterapia o tehnică străveche de vindecare cu ajutorul razelor solare!

 

Psiholog Mihai MOISOIU

Ppsihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.
Trainer style life
Terapeut – terapii alternative


E-maill: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razele ultraviolete şi vitamina D, în lupta contra cancerului !.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razele ultraviolete şi vitamina D, în lupta contra cancerului !0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei