Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI va reduce 627 de posturi din companiile subordonate, fără CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători

Miercuri, 12 August 2009 (18:52:01)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a redus numărul unităţilor din subordine cu o cifră pe care ministrul de resort, Radu Berceanu, nu a putut să o precizeze, el afirmând că în urma restructurării vor fi eliminate 627 de posturi, fără a fi luate în calcul CFR Călători, CFR Marfă şi CFR SA.

"CFR Infrastructură va îngloba activitatea de la Societatea de Administrare a Activelor Feroviare, de la Societatea Feroviară de Turism şi de la Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară care vor fi desfiinţate. Prin aceste modificări se va reduce cu 627 numărul de posturi, cu o mică aproximaţie pentru că unele posturi depind de deciziile consiliilor locale", a spus Berceanu, după şedinţa de Guvern.

Totodată, Agenţia de Sănătate Publică a MTI se desfiinţează, iar activitatea va fi preluată de Direcţia de Sănătate Publică din minister.

Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Agenţia de Salvare a Vieţiilor Omeneşti pe Mare şi Compania Naţională Radiocomunicaţii Navale RadioNav, a căror activitate va fi preluată de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

"Vestita altădată Maritim Traning Center Television, care nu mai are niciun angajat, este în procedură de lichidare şi se va încheia şi această istorie", a spus Berceanu.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Fluviale se desfiinţează, iar unele porturi ar putea trece la consiliile locale. Acele porturi care nu vor fi preluate de autorităţile locale vor fi preluate de Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime, care va deveni Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi Fluviale.

Consiliile locale trebuie să decidă, printr-o hotărâre, în termen de 30 de zile, dacă vor prelua porturile.

"Sunt administraţii locale care doresc să preia porturile şi să încerce revigorarea activităţii şi obţinerea unor locuri de muncă, a unor profituri, a unor venituri acolo, pentru administraţia locală, şi sunt altele care nu doresc", a afirmat ministrul.

El a spus că va relua săptămâna viitoare discuţiile cu liderii de sindicat cu privire la cele trei companii feroviare de stat, de unde au fost disponibilizate 4.586 de persoane până în prezent.

"Vom continua această dezbatere privind încheierea unor bugete de venituri de cheltuilei cât de cât echilibrate. Aceste societăţi nu au avut bugete de venituri şi cheltuieli nici în 2007, nici în 2008, nu au buget de venit şi cheltuili aprobat nici în 2009 aprobat până acuma. Noi nu avem cum să prezentăm un buget de venituri de cheltuieli care să se închidă, la care veniturile să fie măcar egale cu cheltuielile, iar Ministerul Finanţelor nu acceptă să dea avizul pe un proiect de buget care este în roşu, cu pierderi", a spus Berceanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI va reduce 627 de posturi din companiile subordonate, fără CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI va reduce 627 de posturi din companiile subordonate, fără CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei