Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, acuzat că muşamalizează infracţiunile unor subalterni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţii extrem de grave la adresa primarului din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, fapte sesizate chiar de o parte dintre subalterni, nemulţumiţi de tensiunea în care lucrează, dar şi pentru că „unii sunt mai egali decât alţii”. Fapta descrisă de salariaţii Primăriei îl vizează pe un poliţist comunitar, care a distrus două aparate de cafea şi a furat 300.000 de lei vechi, iar în final a fost iertat de şefii săi şi de primarul Şerban.

 

Poliţiştii comunitari şi funcţionarii publici din Primăria Câmpulung Moldovenesc care au redactat sesizarea spun că le-a ajuns cuţitul la os şi că doresc restabilirea unui climat de muncă civilizat. „Ce se întâmplă la această primărie de când domnul Şerban este primar, de cinci ani, este de neimaginat, abuzuri peste abuzuri, fraude peste fraude cu banii publici, angajări numai pe bază de mită, relaţii sexuale, grade de rudenie etc., dublând astfel organigrama primăriei. Primarul se laudă că are pile peste tot şi nu are nimeni ce să-i facă, mai ales că de circa o lună este simpatizantul PD-L”, este oftatul oamenilor din preajma primarului Gabriel Şerban.
Totul a culminat la sfârşitul lunii iulie, când un poliţist comunitar aflat în serviciul de pază pe timp de noapte la sediul Primăriei Câmpulung Moldovenesc a comis mai multe infracţiuni, fapte acoperite atât de edil, cât şi de şefii Poliţiei Comunitare din localitate.

 

Ce s-a întâmplat

Fapta descrisă de angajaţii Primăriei Câmpulung Moldovenesc s-ar fi petrecut în seara zilei de 30 iulie. La acea dată, agentul Poliţiei Comunitare aflat în serviciul de pază a spart două aparate de cafea instalate în incinta instituţiei, de unde ar fi furat suma de 300.000 de lei vechi.
Oamenii care au aflat de eveniment spun că atât primarul cât şi şefii Poliţiei Comunitare au fost înştiinţaţi chiar a doua zi, dar s-a decis ca totul să fie muşamalizat, paguba fiind returnată reprezentanţilor firmei care deţine cele două aparate de cafea.
„Noi ştim că un şef de instituţie, în speţă cei trei şefi care au luat la cunoştinţă de o faptă atât de gravă comisă de un subordonat, mai ales poliţist, trebuiau de îndată să sesizeze organele de cercetare penală, dar nu au făcut acest lucru, deoarece acest poliţist este protejatul primarului şi al celor doi şefi de poliţie”, spun angajaţii Primăriei Câmpulung Moldovenesc.
Mai mult, nemulţumiţii afirmă că poliţistul comunitar protagonist al acestui incident nu avea dreptul să fie angajat al acestei structuri, deoarece nu îndeplinea condiţiile impuse de lege.

 

Trimis în judecată şi protejat la serviciu

Salariaţii Primăriei Câmpulung Moldovenesc reclamă şi o altă încălcare a legii. Este vorba de faptul că acelaşi poliţist comunitar a comis o altă infracţiune pentru care are deja şi o condamnare, dar şefii săi, în frunte cu primarul Gabriel Şerban, nu au catadicsit să ia măsurile impuse de lege.
„Acest poliţist a fost trimis în judecată şi condamnat recent la trei luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea autoturismului proprietate personală în stare de ebrietate şi nu a fost suspendat de primar”, se arată în scrisoarea poliţiştilor comunitari şi funcţionarilor publici nemulţumiţi de ceea ce se petrece la Câmpulung Moldovenesc.

 

Şerban: „Nu am nici un eveniment”

Primarul Constantin Şerban a negat că s-ar fi petrecut ceva în instituţia pe care o conduce. „Nu am nici un eveniment pe care mi l-aţi descris. Nici un raport scris şi nici vreo sesizare verbală”, a declarat Şerban.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a mărturisit că nu ştie nimic despre condamnarea suferită de poliţistul comunitar, dar a precizat că va verifica aceste aspecte în cursul zilei de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Câmpulung Moldovenesc, acuzat că muşamalizează infracţiunile unor subalterni.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Câmpulung Moldovenesc, acuzat că muşamalizează infracţiunile unor subalterni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 aug 2009, 16:21:54
Probabil ca or fi neamuri, sau ca respectivul "cotizeaza" serios.
2.   ? trimis de
(12 aug 2009, 21:11:08
evenimente nu are da ceve teren pe rarau are?la capatul viitoarei partii din domeniul statului?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei