Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul stimulator cardiac wireless din lume oferă pacienţilor mai multă libertate de mişcare

Carol Kasyjanski, o femeie care a trăit 20 de ani cu un stimulator cardiac clasic (pacemaker), a devenit primul pacient din lume care beneficiază de un dispozitiv wireless, ce îi permite medicului să-i monitorizeze starea inimii de la distanţă, prin intermediul internetului, relatează AFP.
Când Carol Kasyjanski ajunge la Spitalul St. Francis din Rosyln, New York, pentru controlul de rutină, aproximativ 90% din acesta este deja efectuat, deoarece medicul ei se conectează online şi află astfel toate datele recente despre starea inimii pacientei sale.
În urmă cu trei săptămâni, Carol Kasyjanski, în vârstă de 61 de ani, a devenit prima persoană din lume căreia i-a fost implantat un stimulator cardiac care are încorporat un sistem de monitorizare wireless, care transmite informaţii critice medicului, prin intermediul internetului.
Carol Kasyjanski, care suferă de o maladie cardiacă severă de peste 20 de ani, spune că acest dispozitiv i-a oferit un plus de încredere şi o mai mare mobilitate, deoarece, dacă vechiul ei stimulator cardiac ar fi suferit o defecţiune sau s-ar fi oprit, doar o intervenţie medicală imediată ar fi putut să îi salveze viaţa.
Steven Greenberg, directorul St. Francis Arrhythmia and Pacemaker Center, a declarat că noul dispozitiv îl ajută să îşi trateze mai bine pacienţii şi că va deveni, probabil, noul standard în domeniul stimulatoarelor cardiace.
El a explicat faptul că serverul central şi acest dispozitiv comunică cel puţin o dată pe zi, pentru a descărca informaţiile relevante şi pentru a alerta medicul de gardă în cazul în care starea pacientului se înrăutăţeşte.
Stimulatorul cardiac wireless, creat de St. Jude Medical Inc., a primit avizul din partea Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite, în luna iulie.
În lume există peste trei milioane de persoane care au suferit o intervenţie chirurgicală de implantare a unui stimulator cardiac şi aproximativ 600.000 de noi astfel de proceduri sunt realizate în fiecare an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul stimulator cardiac wireless din lume oferă pacienţilor mai multă libertate de mişcare.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul stimulator cardiac wireless din lume oferă pacienţilor mai multă libertate de mişcare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei