Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prins pe picior greşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Presa senzaţionalistă loveşte din nou: Tănase are un picior mai scurt! Dar, cum minciuna are picioare şi mai scurte, sunt în măsură să vă dezvălui cum stau lucrurile în realitate: de fapt, Tănase are un picior mai lung! Nici nu trebuie să ne mire că mass-media pun accent pe derizoriu, în loc să ne arate partea bună a lucrurilor. Păi credeţi că din întâmplare îl cheamă Tănase, precum pe celebrul tiz care juca pe vremuri la Cărăbuş şi care avea un nas mai lung?!
Desigur, chestiunea poate fi explicată ştiinţific. Aşa cum tenismenii au un braţ mai gros, cel cu care împart aşi serviţi, fotbalistului Tănase i s-a lungit piciorul cu care şutează. Este vorba aici de inerţie, de deformare plastică, de alte asemenea fenomene care pot fi aprofundate, fie şi de la mare distanţă, la facultatea lui Bondrea (rectorul, nu antrenorul!). Oricum, presupunând că Tănase ar putea avea o problemă din cauza acestui membru mai lung, soluţia nu este cea chirurgicală, brevetată de numitul Procust. De exemplu, în piciorul cu pricina ar putea încălţa gheata fără crampoane. Cum este mijlocaş de bandă, ar fi chiar un avantaj fiindcă ar putea alerga cu un picior pe gazon şi cu celălalt pe pista de atletism. Alternativa, niţel frivolă, este să asorteze la celălalt picior o gheată cu un toculeţ mic, discret, elegant...
Aud că oamenii lui Gigi, probabil sub influenţa nefastă a campaniei de presă, ezită în a-i înregistra contractul. Sau poate abia aici e vorba de ceva mai scurt, intratabil: mintea! Păi după succesul pe care-l va avea Tănase la Steaua, discrepanţa dintre picioare va deveni paşaport pentru transferuri reuşite. Parafrazând o altă cantautoare (de la Folk You mi se trage!), refrenul preferat al fotbaliştilor va fi următorul: mi-aş face un crac mai lung, până-n Ghencea să ajung.
Ultima oră: în liga lu’ Mitică, aşa să-i rămână numele, s-a descoperit şi fotbalistul cu un picior mai lat: e ăla de l-a călcat Tamaş din greşeală!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prins pe picior greşit.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prins pe picior greşit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei