TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8831 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0924 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vegetarienii, mai puţin expuşi riscului de apariţie a cancerului

Persoanele vegetariene sunt cu 12% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer, iar acest procent este şi mai mare în cazul tipurilor de cancer sangvin, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în British Journal of Cancer, informează Reuters.
Cercetările anterioare au relevat faptul că persoanele care consumă cantităţi mari de carne roşie sau produse din carne procesată prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancerul stomacal.
Noul studiu, realizat pe un eşantion de peste 60.000 de persoane, a confirmat un risc mai mic de apariţie a cancerului stomacal şi intestinal în cazul persoanelor vegetariene.
Cea mai surprinzătoare descoperire a fost cea referitoare la cancerele sangvine - leucemie, mielom şi limfom non-Hodgkin -, riscul de dezvoltare a acestor maladii fiind cu 45% mai scăzut în cazul persoanelor vegetariene.
Efectul protector al alimentaţiei vegetariene nu se aplică, însă, şi în cazul cancerului la colon, una dintre cele mai importante maladii letale. De fapt, grupul vegetarienilor a prezentat o rată uşor mai ridicată de cancere la colon şi anale, deşi nu una semnificativă din punct de vedere statistic.
"Sunt necesare studii suplimentare pentru a verifica aceste rezultate şi pentru a descoperi cauzele acestor diferenţe", a adăugat Tim Key, de la Cancer Research UK, din cadrul departamentului de epidemiologie al Universităţii Oxford, autorul acestui studiu.
Cercetătorii britanici au monitorizat 61.000 de persoane vegetariene şi non-vegetariene timp de 12 ani. În timpul acestei monitorizări, 3.350 dintre participanţi au fost diagnosticaţi cu cancer.
Acest studiu, care a analizat 20 de tipuri diferite de cancer, a stabilit faptul că riscul de apariţie a acestor maladii nu depinde de ceilalţi factori precum fumatul, consumul de alcool şi obezitatea, consideraţi factori de risc pentru apariţia cancerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vegetarienii, mai puţin expuşi riscului de apariţie a cancerului.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vegetarienii, mai puţin expuşi riscului de apariţie a cancerului0.05

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
LaStrada - Incaltaminte - Piele - Blanuri - Accesorii
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Toyota - Noul Yaris Hybrid
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei