Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dietă

Prânzul în formă lichidă, benefic pentru curele de slăbire

Alimentele cu un conţinut mare de apă, precum supele, le ajută pe persoanele aflate la dietă să slăbească, deoarece asigură senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, informează dailymail.co.uk.
Nutriţioniştii consideră că alimentele precum orezul, pastele, supele şi tocanele menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Toate acestea, în condiţiile în care apa face parte, în mod obligatoriu, din prepararea alimentelor.
Dacă beţi un pahar cu apă în timp ce mâncaţi, nu va avea acelaşi efect, se explică într-un studiu realizat de British Nutrition Foundation (BNF).
Această teorie se bazează pe o serie de studii care au demonstrat că, deşi oamenii mănâncă alimente diferite în zile diferite, greutatea hranei consumate zilnic diferă foarte puţin.
Acest lucru înseamnă că dacă vom mânca alimente care sunt la fel de voluminoase, dar care conţin mai puţine calorii, ar trebui să ne simţim stomacul la fel de plin.
Alimentele cu un conţinut mare de apă tind să aibă un conţinut mic de calorii sau o densitate energetică scăzută.
Pentru a afla densitatea energetică a unui aliment, trebuie să împărţim numărul de calorii la greutatea alimentului. Astfel, o pungă de chipsuri de 40 de grame, cu 200 de calorii, are o densitate energetică de cinci - valoare care plasează acest aliment în fruntea acestei scale. La celălalt capăt al scalei se află cele mai multe fructe şi legume, dar şi supele de verdeţuri, iaurturile slabe, fasolea verde, cartofii fierţi şi fulgii de porumb. Toate aceste alimente conţin multă apă şi au o densitate energetică de 1,5 sau mai mică, fiind ideale pentru persoanele care vor să slăbească.
Printre alimentele cu o densitate energetică medie se află căpşunile şi frişca, lasagna, friptura şi pizza. Alături de chipsuri, la capătul înalt al acestei scale, cu valori de patru sau chiar mai mari, se află brânza, ciocolata, maioneza şi untul.
Iubitorii de ciocolată se pot delecta totuşi cu spumă de ciocolată, care are o valoare mai scăzută. O spumă cu puţine calorii are un sfert din cantitatea de calorii a varietăţii solide a aceluiaşi alimente, putând fi considerate, potrivit BNF, alimente "de umplere".
Medicii britanici le recomandă tuturor oamenilor să mănânce mai multe alimente cu densitate energetică scăzută, cantităţi moderate de alimente cu densitate energetică moderată şi cantităţi mici de alimente cu densitate energetică mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prânzul în formă lichidă, benefic pentru curele de slăbire.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prânzul în formă lichidă, benefic pentru curele de slăbire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei