Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţiile laparoscopice prin buric reduc numărul cicatricelor

O tehnică laparoscopică revoluţionară inventată de cercetătorii britanici permite extragerea organelor din cavitatea abdominală prin buric, reducând astfel numărul inciziilor şi al cicatricelor, informează bbc.co.uk.
Medicul Paraskevas Paraskeva a fost primul chirurg din Marea Britanie care a reuşit să extragă un apendice inflamat prin buric, folosind o tehnică laparoscopică.
În mod tradiţional, apendicele este extras prin realizarea a trei incizii în cavitatea abdominală, lăsând în urmă o cicatrice vizibilă.
Echipa medicală coordonată de chirurgul Paraskevas Paraskeva a realizat această intervenţie la Imperial College London Healthcare NHS Trust.
Această tehnică medicală, cunoscută sub denumirea de "Single incision laparoscopic surgery" (SILS), necesită o singură incizie de 10 milimetri la nivelul buricului, prin care se inserează un "singur port de acces", prin care sunt introduse instrumentele medicale şi o microcameră video.
Organul bolnav este scos apoi din cavitatea abdominală cu ajutorul instrumentelor medicale, iar incizia de la nivelul buricului este suturată, lăsând în urma ei o cicatrice foarte mică.
Folosind această tehnică, chirurgii britanici pot să extragă un apendice infectat în 20 de minute şi vezica biliară în cel mult o oră.
În ambele cazuri, pacientul se poate întoarce acasă în aceeaşi zi în care a fost operat.
"Această tehnică minimizează tehnicile chirurgicale invazive. Având un singur port de acces, reducem la minimum disconfortul pacientului, se reduce riscul de infecţie şi, deoarece incizia este făcută la nivelul buricului, această operaţie nu lasă, practic, nici o cicatrice suplimentară", a explicat Paraskevas Paraskeva.
Prin extragerea organelor prin orificiile naturale ale organismului, cum este cazul buricului, riscul potenţial de infectare este diminuat considerabil.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţiile laparoscopice prin buric reduc numărul cicatricelor.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţiile laparoscopice prin buric reduc numărul cicatricelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei