Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hipersensibilitatea dureroasă ar putea fi tratată

O enzimă are un rol determinant în apariţia hipersensibilităţii dureroase, cauzată de o simplă atingere a pielii, cred cercetătorii francezi, care au deschis noi perspective pentru depistarea unor terapii eficiente, potrivit unui studiu publicat în Journal of Neuroscience, relatează AFP.

Alodinia corespunde unei percepţii dureroase provocată de un stimul care nu există. Extrem de periculos, acest sindrom neurologic era prea puţin înţeles până în prezent, fiind din acest motiv şi foarte dificil de tratat, au explicat cercetătorii de la Institut National de la Santé et de la Recherche Medicale (INSERM).

Aceste simptome apar, frecvent, în urma producerii unor leziuni neuronale.

Prin identificarea căilor nervoase implicate în această formă de hipersensibilitate dureroasă, precum şi a ţintelor asupra cărora medicii ar putea să intervină cu succes, echipa INSERM, condusă de Radhouane Dallel, a deschis noi orizonturi pentru găsirea unor terapii viitoare cât mai eficiente.

Studiul a relevat faptul că "alodinia tactilă dinamică" apare din cauza unei interpretări greşite a informaţiei tactile în măduva spinării, la nivelul primului releu nervos central ("coarnele dorsale") care descifrează mesajele dureroase.

Reţeaua neuronală solicitată în timpul acestei hipersensibilităţi la durere este diferită de reţeaua neuronală implicată în cazul durerilor intense, iar acest amănunt explică ineficienţa tratamentelor clasice împotriva durerii.

Cercetătorii au descoperit că prin blocarea pe care farmaceutică a enzimei PKC gamma, se previne apariţia acelor anomalii dureroase, deschizând, astfel, calea pentru noi metode terapeutice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hipersensibilitatea dureroasă ar putea fi tratată.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Hipersensibilitatea dureroasă ar putea fi tratată2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei