Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Orban: „Băsescu trebuie să fie ultimul preşedinte provenit din sistemul securisto-comunist”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Suceava, că liberalii au cele mai mari şanse să dea viitorul preşedinte al României, precizând că cel care se va lupta cu Traian Băsescu pentru această funcţie va fi liderul PNL, Crin Antonescu. Orban a spus că după 20 de ani de la revoluţia din anul 1989, românii nu mai trebuie să aleagă o persoană care este produsul sistemului „securisto-comunist”.

„Băsescu este chintesenţa politicianului de tranziţie. Şi sunt convins că românii s-au săturat de acest tip de politician, care s-a îmbogăţit în funcţiile publice pe care le-a deţinut, care a minţit fără nici un fel de jenă. După 20 de ani de tranziţie nu mai putem accepta ca în fruntea României să stea un veritabil produs al regimului securisto-comunist, un produs politic care ne face de râs cu fiecare ieşire în lume, un individ care nu are nici o urmă de respect faţă de oameni”, a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că liberalii trebuie să se mobilizeze pentru a susţine candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României, precizând că acesta este un produs 100% al PNL. Orban a arătat că Antonescu poate să devină un „simbol al statului”, arătând că acesta „este un om ca fiecare dintre noi, un om normal, de bun simţ, care ţine la valorile şi principiile morale”.

 

Orban spune că Monica Columbeanu şi Gigi Becali nu pot fi simboluri ale românilor

În discursul său, Ludovic Orban a criticat modelele de oameni promovate în România, dându-i ca exemplu pe liderul PNG, George Becali, şi fotomodelul Monica Columbeanu.

„Am ajuns să avem exemple precum Monica Columbeanu, care pur şi simplu nu poate să reprezinte un model pentru noi. Am ajuns să avem modele precum Gigi Becali, care în afară să numere oile şi să cumpere şi să vândă terenuri nu ştie să facă nimic. Pentru el limba română este o mare necunoscută”, a spus Orban.

De atacurile lui Orban nu a scăpat nici actualul ministru al turismului, Elena Udrea, el precizând că aceasta nu poate să reprezinte, pentru români, un model de carieră politică.

„În cazul dumneaei, se vede cu ochiul liber modul în care a reuşit să aibă o  carieră politică şi să ajungă ministru în Guvern. Astfel de exemple trebuie să dispară din viţa publică românească”, a mai declarat Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: „Băsescu trebuie să fie ultimul preşedinte provenit din sistemul securisto-comunist”.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Orban: „Băsescu trebuie să fie ultimul preşedinte provenit din sistemul securisto-comunist”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DAR trimis de
(30 mar 2009, 12:17:36
OARE ORBAN NU A AUZIT DE ZAROJANU ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei