Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Piţurcă, mai bine salvai planeta!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi, stingând lumina la stadion, ne salvai şi pe noi de stupizenia primei reprize. După chipul şi asemănarea cui, stimate domn Pitzi?! Te-a durut în fes(e) de autorităţile statului, care şi-au călcat obediente propriile reguli şi i-au acordat lui Nicu cetăţenia română la botul calului, în timp ce alţii aşteaptă cu anii „naturalizarea”. La solicitarea ta s-a întâmplat asta, că nu de nebuni s-au mobilizat funcţionarii şi Nicu însuşi!

Cu câteva ore înaintea meciului, când nu-mi reveneam după ştirea cu berlinezul în tribună, am avut ocazia să văd la a treia antenă un ziarist gesepist, deci din trust, cu o mostră de stupizenie justi(n)ficativă. Probabil unul din categoria „gingaşilor”, adică a acelora care le suflă cu sârg în vele diverselor personulităţi din fotbalul nostru, pentru „a avea intrare”... Cică nu se compară nivelul naţionalei cu nivelul Bundesligii! Nu vă grăbiţi să-i daţi dreptate, individul răsturna valorile în favoarea noastră! Deci Bundesliga, care dă naţionala Germaniei cu o excepţie, două, n-are faţă să ne furnizeze fotbalişti peste titanii selecţionaţi de Piţurcă?! Păi cu ce o fi mai bun Cociş, care a ajuns să frece banca la o echipă de pluton din Rusia, decât Nicu – titular meci de meci la liderul Germaniei?! Sau dopul de Gigel Bucur, altminteri băiat la locul lui, dar expus criticilor prin inexplicabila sa selecţionare repetată?! Mă rog, poate nu s-o fi integrat Nicu în măreaţa strategie a şahistului de cazinou... În schimb, Subotic, aflat exact în aceeaşi situaţie cu Nicu, a putut să joace o treime de meci, că doar Antic e ceva mai fraier decât distinsul său omolog.

M-a stors atât de mult revolta împotriva a tot ce defineşte modul de gândire şi dictatura Piţurcă (măcar de ar fi fost „despot luminat”!), încât mai am puţine cuvinte despre meci. Când ne arde buza, în zadar se bagă atacanţi cu snopul dacă o consecinţă a acestui fapt este coborârea lui Mutu la 30 de metri de poartă. Costea poate o să înveţe pe la 25 de ani să joace pentru echipă, nu echipa pentru el cum se întâmplă acasă, la Craiova. Iar acum avem şi dovada că ofsaidurile trec pur întâmplător de sită, degeaba a fost Naşu’ Sandu tămâiat ca mare sforar după golul lui Goian cu Olanda. Cât depre Piţurcă, aşa cum i se sugera de curând unui alt indezirabil, „pleacă” şi „rămâi aici” (în Austria!).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă, mai bine salvai planeta!.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Piţurcă, mai bine salvai planeta!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei