Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2009 - Anul XIV, nr. 33 (4019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acordarea primului ajutor se poate învăţa din serialele cu teme medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Potrivit unui studiu recent, persoanele care urmăresc la televizor seriale şi reality-show-uri cu teme medicale învaţă să aplice tehnicile de prim ajutor şi în viaţa reală. Studiul, realizat de Serviciul de ambulanţă de la două spitale din Marea Britanie, în colaborare cu organizaţia Crucea Roşie, a scos la iveală faptul că seriale precum „Spitalul de urgenţă” sau „Anatomia lui Grey” dau încredere oamenilor să acţioneze în cazurile de urgenţă medicală ce apar în viaţa de zi cu zi.

Potrivit sondajului, una din cinci persoane ar încerca să facă resuscitare cardio-pulmonară unui om care ar avea nevoie de aşa ceva. Un purtător de cuvânt al Serviciului de ambulanţă St. John, Isobel Sternfeld, a anunţat că oamenii nu ar trebui să se teamă să încerce resuscitarea unei persoane în caz de urgenţă, chiar dacă au văzut doar la televizor cum se practică această tehnică. „Atunci când este vorba să resuscitaţi un om care nu mai respiră, nu aveţi ce să faceţi rău. Dacă nu faceţi nimic, persoana respectivă tot nu va respira, însă, dacă încercaţi să faceţi ceva, atunci îi veţi da o şansă”, a explicat Sternfeld.

Studiul a mai arătat că bărbaţii au mai multă încredere în abilităţile lor în acest domeniu. Aproape 30 la sută dintre domnii intervievaţi au declarat că ar încerca resuscitarea, comparativ cu doar 20 de procente din rândul femeilor.

Acelaşi studiu a scos la iveală că 77 la sută dintre respondenţi nu ştiau cum să facă resuscitare cardio-pulmonară şi că majoritatea oamenilor nu ştiu nici cum să trateze rănile minore.

S-a constatat că 60 la sută dintre respondenţi nu ştiu ce să facă în caz de hemoragie nazală, iar 57 la sută nu ştiu cum să ajute o persoană care a leşinat. În plus, una din trei persoane nu ştie ce să facă când un copil se îneacă.

„Ne-am dori ca toată lumea să ştie ce să facă în caz de urgenţă. Primul ajutor este foarte uşor, dacă ştii nişte lucruri de bază. Oricine poate participa la cursuri de prim ajutor predate de experţi sau îşi poate cumpăra un manual specializat, care reprezintă un ghid uşor de înţeles, de unde se poate afla ce trebuie făcut în diverse situaţii de urgenţă”, au mai spus autorii studiului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acordarea primului ajutor se poate învăţa din serialele cu teme medicale.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acordarea primului ajutor se poate învăţa din serialele cu teme medicale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei