Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimentele de tip fast-food cauzează o treime dintre infarctele înregistrate în lume

Alimentele de tip fast-food generează o treime dintre infarctele înregistrate la nivel mondial, în condiţiile în care dietele bazate pe alimente sărate şi grăsimi sporesc riscul apariţiei bolilor de inimă, potrivit unui studiu apărut în Circulation, revista American Heart Association, transmite AFP.

Pentru a realiza studiul, cercetătorii au examinat 16.000 de pacienţi care au suferit infarcte în perioada 1999 - 2003, în întreaga lume. Studiile precedente luau în calcul doar datele obţinute din ţările dezvoltate, a explicat Salim Yusuf, profesor de medicină la McMaster University Canada.

Pacienţii au completat chestionare referitoare la obiceiurile lor culinare, care luau în calcul 19 grupe de alimente. Studiul a ţinut cont de preferinţele alimentare din fiecare ţară participantă.

Cercetătorii au stabilit astfel că adepţii regimului denumit "occidental" - bazat pe grăsimi şi alimente sărate, ouă şi carne - erau cu 35% mai predispuşi unui infarct decât pacienţii care consumau puţine alimente grase şi carne sau chiar deloc, indiferent de ţara din care proveneau.

Persoanele care preferă un "regim prudent", bogat în legume crude sau preparate şi fructe, sunt cu 30% mai puţin expuşi riscului de a face o criză cardiacă faţă de persoanele care consumă puţine legume şi fructe.

Al treilea tip de regim alimentar, cel cunoscut drept "regim oriental", care conţine alimente precum tofu şi sosul de soia, pare să nu aibă un impact major asupra maladiilor cardiace. Tofu, de exemplu, are proprietăţi benefice pentru inimă, dar sosul de soia, bogat în sare, le anulează.

În trecut, cercetătorii s-au axat pe studii efectuate în ţările occidentale, pentru că "acolo se înregistrau cele mai multe dintre crizele cardiace în urmă cu 25-30 de ani", potrivit opiniei lui Yusuf Salim. În prezent, numărul infarctelor a crescut în ţările aflate în curs de dezvoltare, iar 80% din maladiile cardiovasculare îi afectează pe locuitorii cu venituri mici din ţările sărace, "parţial pentru că aceştia au adoptat regimul alimentar occidental", a concluzionat Salim Yusuf.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentele de tip fast-food cauzează o treime dintre infarctele înregistrate în lume.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentele de tip fast-food cauzează o treime dintre infarctele înregistrate în lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei