Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turism religios

Meniuri de post, icoane şi biblii, obligatorii pentru pensiunile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pensiunile din judeţul Suceava care vor să participe la proiectul lansat de Consiliul Judeţean, „Turism religios în Bucovina”, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vor trebui să respecte un cod deontologic care impune o serie de condiţii minime de „decenţă” pentru amenajarea spaţiilor de cazare.

Orice turist care vine pentru turism religios ar trebui să fie cazat în pensiuni sau gospodării ţărăneşti cu camere sobre, „primitoare” şi în care să existe minim o icoană şi un crucifix. De asemenea, camerele trebuie să aibă câte o Biblie şi o carte de rugăciuni şi să nu conţină elemente de decor „care să împieteze scopul călătoriei”.

Codul deontologic al pensiunilor care vor să practice turismul religios conţine şi condiţii ce ţin de meniul care trebuie servit celor care vin să viziteze mănăstirile din judeţul Suceava. Astfel, meniul ar trebui să respecte Calendarul Creştin Ortodox, în special zilele de post. Mai mult, produsele care vor fi servite turiştilor ar trebui să fie în concordanţă cu meniurile mănăstireşti.

 

Personalul trebuie să fie îmbrăcat în ţinute decente

Nici personalul din pensiuni nu a scăpat de codul deontologic pentru turismul religios, angajaţii pensiunilor urmând să fie îmbrăcaţi cu ţinute decente, de preferinţă tradiţionale sau închise la culoare.

„Ambientul pensiunilor trebuie să păstreze turistul în mediul local, motiv pentru care muzica va fi decentă. În acelaşi timp, standurile cu mici produse artizanale vor conţine produse meşteşugăreşti tradiţionale, cum ar fi ouă încondeiate, lemn, icoane, textile, toate din zona Bucovinei”, se mai precizează în codul deontologic al pensiunilor şi gospodăriilor ţărăneşti care vor să fie partenere în proiectul „Turism religios în Bucovina”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a iniţiat proiectul, a precizat că acest cod deontologic urmează să fie completat cu sugestiile pensiunilor turistice. El a mai arătat că până în prezent, 18 localităţi ale judeţului au devenit parteneri în proiectul „Turism religios în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniuri de post, icoane şi biblii, obligatorii pentru pensiunile sucevene.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Meniuri de post, icoane şi biblii, obligatorii pentru pensiunile sucevene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda... trimis de
(22 oct 2008, 14:31:26
Se pare ca trebuie sa fiu de-acord cu Temida...am postat un comentariu care probabil n-a convenit dogmaticilor incuiati si n-a intrat
2.   Deci, sa mai incercam o data trimis de
(22 oct 2008, 14:38:15
Precum spuneam: in aceeasi ordine de idei, pensiunile ar trebui sa aiba: un rug pentru arderea necredinciosilor, saltele de paie, pentru ca e pacat sa dormi confortabil, o toaca si o clopotnita, pentru ca e pacat sa dormi mai mult de ora 6 dimineata, si lista poate continua. Se pare ca asa inteleg unii sa promoveze turismul in bucovina, cu dogme de ev mediu si ultra-ortodoxisme batute in cap.
3.   Alte propuneri trimis de
(22 oct 2008, 15:23:56
Propun sa-i carati cu caruta prin judet ca oricum drumuri nu avem si sa-i paziti daca se inchina seara. Fiecare pensiune sa aiba cel putin cate o camera ornata pentru celelalte religii recunoscute in tara noastra (nu de alta da unde-l culcam pe Orest Onofrei?).Turistii sa aiba asupra lor pastile antibalonare in timpul pelerinajului pentru contracararea efectelor "meniurilor manastiresti". De asemenea meniurile trebuie aprobate, iar fiecare camera va fi dotata cu sisteme de supraveghere pentru ca turistul ecumenic sa nu cada in pacat. Sistemele vor fi instalate de Pimen, ca se pricepe la asta. Iar daca in timpul pelerinajului vad un popa sa-i pupe mana in semn de recunostinta ca a fost primit ca si turist ecumenic, dar sa-i pupe mana si lui Flutur, ca doar el a promovat proiectul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei