Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eşec

Producătorii agricoli suceveni n-au argumente în faţa supermarket-urilor

Miercuri, 22 Octombrie 2008 (17:35:42)
Reprezentanţi ai producătorilor agricoli din judeţul Suceava s-au întâlnit, miercuri, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, cu reprezentanţii hipermarket-urilor Metro, Selgros şi Carrefour, la Palatul Administrativ. La întâlnirea care a durat aproximativ o oră, au participat reprezentaţi ai Uniunii Fermierilor Bucovineni, asociaţiei cultivatorilor de cartofi, ai pomicultorilor, asociaţiei crescătorilor de vaci cu lapte, asociaţiei crescătorilor de taurine, ai apicultorilor şi câţiva fermieri, iar din partea administraţiei au fost prezenţi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu şi Dragoş Juravle, consilier la cabinetul lui Gheorghe Flutur, fost director al Direcţiei Agricole şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.Producătorii de cartof şi măr s-au plâns că nu-şi pot vinde produsele decât în pieţe, dar şi aici a scăzut cererea din cauza schimbării mentalităţii cumpărătorului, care nu mai cumpără legume şi fructe cu sacii, ci cu sacoşa, de câte ori are nevoie. La lapte şi carne producătorii au acuzat procesatorii, care menţin pe piaţă „o situaţie ambiguă” şi cresc preţurile în drumul produsului către cumpărător. Aceeaşi problemă o au şi apicultorii, care îşi vând marfa către procesatori sau intermediari. Cei trei reprezentanţi ai Metro, Selgros şi Carrefour Suceava au anunţat din start că ei nu au nici o legătură cu tema întâlnirii deoarece magazinele de la Suceava nu au compartiment de achiziţii- contracte, dar le-au explicat celor prezenţi că o reţea de magazine nu poate cumpăra lapte sau miere cu bidonul şi nici carne cu kilogramul. Reprezentanţii Metro au ţinut să puncteze că există şi producători suceveni care îşi vând marfa în supermarket-uri, iar cei mai puternici sunt chiar furnizori naţionali, în toată reţeaua de magazine, precum Rarăul SA Cîmpulung Moldovenesc sau Dorna Lactate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii agricoli suceveni n-au argumente în faţa supermarket-urilor.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii agricoli suceveni n-au argumente în faţa supermarket-urilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei