Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O bacterie, posibil tratament pentru una dintre cele mai întâlnite maladii intestinale

O bacterie din flora intestinală ar putea juca un rol determinant în tratarea maladiei Crohn, care afectează mai multe sute de mii de pacienţi pe mapamond, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii francezi şi publicat, ieri, în revista Academiei Americane de Ştiinţe, PNAS, informează AFP.

Cercetătorii au descoperit că bacteriile intestinale ale pacienţilor care suferă de maladia Crohn prezentau un deficit major în grupul bacterian Clostridium leptum, din care cea mai răspândită este bacteria Faecalibacterium prausnitzii (F. prausnitzii).

O concentraţie redusă a acestui grup bacterian sau absenţa lui completă provoacă o dereglare a sistemului imunitar la nivelul intestinului, boala putând determina ocluzii intestinale, abcese sau perforaţii.

În cazul pacienţilor care au suferit operaţii la nivelul intestinului, riscul de recidivă este cu atât mai important cu cât concentraţia bacteriei Faecalibacterium prausnitzii (F. prausnitzii) este mai scăzută în intestin.

Cercetătorii au demonstrat, in vitro, pe celule de cultură, că această bacterie are numeroase proprietăţi antiinflamatorii, datorită moleculelor pe care le secretă. În cazul testelor efectuate pe şoareci, tratamentul bazat pe administrarea acestei bacterii sau a moleculelor secretate de ea a redus inflamaţiile intestinale şi a ameliorat simţitor speranţa de viaţă.

Administrarea acestei bacterii se poate face pe cale orală sau prin injecţii, iar absorbţia ei de către organism se realizează prin intermediul circulaţiei sangvine. Cercetătorii spun că acest detaliu reprezintă un argument major, care susţine punerea la punct a unui nou tratament.

Continuarea acestor cercetări ar putea conduce la fabricarea unui nou tip de medicament probiotic şi la descoperirea unor noi tratamente pentru maladiile intestinale inflamatorii.

Echipa de cercetători condusă de Philippe Langella de la INRA (Institut National de la Recherche Agronomique) a colaborat cu o echipă de cercetători INSERM (Institut National de la Santé de la Recherche Médicale) şi cu gastroenterologul Philippe Marteau de la spitalul Larboisière din Paris.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bacterie, posibil tratament pentru una dintre cele mai întâlnite maladii intestinale.
 Vizualizări articol: 358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O bacterie, posibil tratament pentru una dintre cele mai întâlnite maladii intestinale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei