Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Fodoreanu consideră că Guvernul trebuie implicat în rezolvarea problemei infrastructurii din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sorin Fodoreanu, candidatul PD-L pentru Senat în colegiul de munte, consideră că autorităţile centrale şi cele locale au abordat greşit problema infrastructurii, motiv pentru care starea drumurilor a ajuns să fie un obstacol în dezvoltarea judeţului.

„Bucovina este o zonă de interes naţional şi chiar internaţional. Guvernul ar trebui să se implice mult mai mult în rezolvarea problemelor de aici”, consideră Sorin Fodoreanu.

El este convins că Bucovina este fără nici un dubiu cel mai puternic brand cultural al României.

„Alături de mănăstiri, avem aici cele mai frumoase şi mai bine conservate tradiţii populare din România. Oamenii din Bucovina trăiesc încă într-o lume la care alţii doar visează. Pentru orice turist străin satul bucovinean este o încântare, un peisaj pe care nu îl poate vedea în altă parte”, explică Sorin Fodoreanu.

Fostul Comisar General al României la Expoziţia Mondială de la Hanovra consideră însă că statul nu s-a implicat deloc în dezvoltarea acestei zone, problemele de aici, de la infrastructură până la turism, datorându-se  într-o mare măsură şi lipsei de interes a Guvernelor de după 1989.

„Dezvoltarea Bucovinei nu poate fi lăsată numai pe umerii autorităţilor locale. Trebuie să recunoaştem că nici primăriile şi nici Consiliul Judeţean nu au suficiente resurse pentru a rezolva în totalitate problema infrastructurii, spre exemplu. Pur şi simplu nu există fonduri.”

 

„Prioritară este în acest moment finalizarea drumului care face legătura cu Transilvania”

Sorin Fodoreanu consideră că dacă Bucovina nu va fi reprezentată de parlamentari puternici, care să îşi poată folosi atât atribuţiile, dar şi influenţa pentru a orienta o serie de fonduri guvernamentale şi europene către această zonă, va trece mult timp până când problemele se vor rezolva.

„Sunt şanse foarte mari ca PD-L să facă Guvernul după alegeri. Vom avea în fruntea Executivului un prieten bun, pe Theodor Stolojan, pe care eu îl cunosc foarte bine. Este un om de cuvânt şi care ne va ajuta. Îl avem în fruntea Consiliului Judeţean pe Gheorghe Flutur, unul dintre puţinii oameni care s-au chinuit să facă ceva pentru Bucovina. Suntem o echipă puternică şi avem şi un sprijin important. Numai în acest fel vom reuşi să rezolvăm mai rapid şi problema infrastructurii, care în acest moment este cea mai importantă piedică în calea dezvoltării zonei”, a menţionat Sorin Fodoreanu.

Fostul preşedinte al Agenţiei Române de Dezvoltare a arătat că prioritară este în acest moment finalizarea drumului care face legătura cu Transilvania. Alături de acest proiect, candidatul PD-L pledează pentru crearea unei reţele de drumuri judeţene la un standard ridicat, care să lege toate zonele de interes turistic din judeţ şi pentru refacerea tuturor şoselelor de centură ale oraşelor din zona de munte.

„După finalizarea drumului care face legătura cu Ardealul voi milita pentru crearea unei reţele de drumuri destinate exclusiv promovării turistice a zonei de munte. Vreau să legăm satele din Bucovina prin câteva drumuri decente şi să refacem centurile din Gura Humorului, Câmpulung şi Vatra Dornei, pentru că sunt probleme mari. Pentru toate acestea, voi apela la intervenţia directă a Guvernului, pentru că, repet, dezvoltarea Bucovinei trebuie să fie o prioritate naţională”, a conchis Sorin Fodoreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fodoreanu consideră că Guvernul trebuie implicat în rezolvarea problemei infrastructurii din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fodoreanu consideră că Guvernul trebuie implicat în rezolvarea problemei infrastructurii din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei