Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anormal

O haită de câini crescuţi într-o garsonieră, teroarea unui bloc întreg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Proprietara unei garsoniere din cartierul Zamca şi-a transformat locuinţa în adăpost de câini, spre disperarea vecinilor, care trebuie să îndure zi şi noapte corul de lătrături şi mirosul care se face simţit şi pe culoarele blocului.

Peste tot există oameni care îşi alungă singurătatea convieţuind alături de o pisică sau un căţel. Numai că atunci când animalele respective sunt crescute la bloc, nu la casă, mai mereu există şi câte un vecin care va fi deranjat într-un fel sau altul de prezenţa animalelor.

În cazul locatarilor blocului 60, sc. A, de pe strada Vişinilor, nemulţumirea este pe deplin întemeiată, mai ales că în blocul lor nu e crescut un câine, ci o haită întreagă, într-o garsonieră de nici 20 de metri pătraţi.

 

Haita din apartament

Lătratul câinilor din bloc te întâmpină chiar de cum intri pe scară. Se aude clar tocmai de la etajul 2, purtat de-a lungul culoarelor care leagă între ele cele 50 de garsoniere ale scării de bloc.

Pe scări se văd urme ale trecerii patrupedelor, dar se simte mai ales mirosul lor şi mirosul de urină lăsat pe la colţuri.

E dimineaţă devreme, când pentru unii somnul e mai dulce, dar lătratul câinilor se înteţeşte pe măsură ce te apropii mai tare de ei. Când nu mai aud nici o mişcare se opresc, îşi trag sufletul, pentru a se dezlănţui mai tare atunci când aud un pas sau o şoaptă.

E de ajuns ca unul din ei să dea tonul, că imediat i se alătură încă unul şi încă unul. Din când în când, unul dintre ei, nervos, se izbeşte în uşă, care bubuie înfundat şi se cutremură sub forţa izbiturii.

“Uite aşa îi aud zi de zi. Este foarte supărător, plus că mai trăim şi cu acest miros de care nu mai scăpăm. Degeaba spălăm cu detergent, că nu rezolvăm nimic. Toate lumea este nemulţumită, dar când a venit Poliţia nu a rezolvat nimic”, se plânge o vecină care locuieşte cu un etaj mai sus, dar care e la fel de nemulţumită de zgomot.

 

Plimbări cu haita, la două noaptea

În schimb, pentru vecinii de pe acelaşi palier, prezenţa câinilor în locuinţa vecinei lor, Elena Brandior, e un adevărat calvar.

“Bat câinii ăştia noaptea de nu poţi închide un ochi. I-a tot adunat de pe stradă, s-au înmulţit şi la ea în casă, că nu mai ştie nimeni câţi mai are. Avea vreo patru mari, dar între timp căţeaua a fătat de două ori, câte 5-6 pui, încât sunt mult mai mulţi. Nu poţi sta aici de putoare! M-au îmbolnăvit cu lătratul lor în miez de noapte. Nu e normală la cap. Pe la două noaptea îi scoate la plimbare pe palier şi să vezi atunci hărmălaie şi zgomot de la picioarele lor pe ciment”, spune nemulţumită Aglaia Aruştii, vecina sa de palier.

Alţi vecini spun despre proprietara garsonierei cu câini că ar umbla ore în şir, din buncăr în buncăr, căutându-le de mâncare. Nimeni nu ştie câţi ani are femeia, care ar putea avea 40 sau chiar şi 60 de ani, după cum spun unii. Nimeni nu vorbeşte cu ea, mai ales că femeia nici nu dă drumul la uşă, ca să nu îi fie luaţi câinii.

Vecinii acesteia au depus numeroase reclamaţii la Poliţie şi la Direcţia de Sănătate Publică, dar toţi cei care au venit au ridicat din umeri a neputinţă atunci când femeia nu le-a deschis uşa, încât toate celelalte 49 de familii din scară, din care o mulţime de bătrâni şi femei cu copii mici, care nu se pot odihni din cauza zgomotului, trebuie să îndure în continuare haita de câini care trăieşte în mijlocul lor, tulburându-le liniştea zi de zi şi fiind un adevărat focar de infecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O haită de câini crescuţi într-o garsonieră, teroarea unui bloc întreg.
 Vizualizări articol: 4917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
O haită de câini crescuţi într-o garsonieră, teroarea unui bloc întreg3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cenzuram trimis de
(22 oct 2008, 11:18:36
Monitorule, dar vad ca se cenzureaza en-gross... Am dat de trei ori "Trimite", mesajul nu continea injurii / provocari etc, dar vad ca nu il publicati. Sa inteleg ca va intereseaza doar sa se inscrie / logheze comentatorii, si atat. Un comentariu normal nu aprobati. Pot sa stiu de ce ?
1.1  RE: Cenzuram trimis de
(22 oct 2008, 11:52:11
Nu vi s-a sters nici un comentariu. Probabil exista o problema tehnica la dvs. Noi nu puteam sa va respingem comentariul, in sensul precizat de dvs., adica ati dat de treio ori "trimite" si nu a fost publicat. Comentariile apar instant pe site, nu sunt validate, in prealabil, de noi.
2.   Foarte buna poza... trimis de
(22 oct 2008, 11:32:48
...exact acesta este peisajul zilnic de pe Zamca.20 de caini care te inconjoara de ti-e frica sa iesi din casa.Nimeni nu ia masuri. Sunt persoane care ocolesc zona pt as-i duce copiii la gardinita din apropiere de frica haitelor de caini!!!I
3.   Inadmisibil trimis de
(22 oct 2008, 12:04:16
E adevarat ca o persoana singura se poate consola in compania unui animal domestic fie el caine sau pisica, insa sa nu se exagereze numarul lor, mai ales ca dupa cate am inteles ai tine intr-o garsoniera, un posibil focar de infectii

Copii care locuiesc in acea garsoniera sunt primii care se pot imbolnavii, trebuie sesizata autoritatea in cauza sa rezolve problema, chiar daca e proprietate privata, trebuie respectati si cei din jur, daca statea la casa poate nu deranja atat de tare.
4.   Vezi situatia din Radauti... trimis de
(22 oct 2008, 12:27:42
oare persoana primeste si ea 750 lei/luna/caine? Atunci as intelege de ce ii adaposteste...
5.   Simate....MONITORULE , trimis de
(22 oct 2008, 13:51:26
am inteles eu...bine ??!!

in raspunsul la acuzatia lui...EXTRA , ati raspuns ca..."nu sunt validate, in prealabil, de noi. " !!!!

cine le....valideaza ??

specialistii care ...pazesc democratia ??

uraaaaaaa !!!! , uraaaaaaaaa !!! ,intr-o..."democratia" ca asta ma simt din ce in ce mai...PAZITA , bineinteles ca ma refeream la faptul ca-s pazita de...."rau"!!!

daca-i asa cum ...cred eu , atunci s-au facut baietii de....rasul curcilor .

ce nu le ajunge...ID-ul ca sa poata gasi pe..."prieteni" ??!

bine ca macar stim ca...cineva se ..."ingrijeste" de noi !!

oricum , atata timp cat...stii care-s limitele...democratiei , nu are de ce sa-ti fie...frica.

pot cel mult sa-mi ia...boii de la caruta.

5.1  RE: Simate....MONITORULE , trimis de
(22 oct 2008, 14:26:52
in urma...banuelilor de mai...sus , stiind faptul ca nu mai am nici un...secret , ma simt acum GOALA CA...EVA si DUSA DE NAS CA..ADAM din Biblie .

de fapt cred ca unii isi...amintesc c-am spus de multe...ori ca nu suntem...ANONIMI .

5.2  RE: Simate....MONITORULE , trimis de
(22 oct 2008, 16:48:12
Stimata TEMIDA, daca ati fi citit mai atent ati fi vazut ca "Extra" a reclamat ca "Am dat de trei ori "Trimite", mesajul nu continea injurii / provocari etc, dar vad ca nu il publicati". Deci, logic, dupa cum se intelege din ceea ce spune "Extra", mesajul lui pur si simplu nu a aparut pe site. Ca si cum nu ar fi primit un aviz de la cineva. De asta am precizat faptul ca mesajele nu se valideaza ci sunt publicate instantaneu de noi, tocmai pentru a intelege si cineva neavizat. Acum, fiecare intelege ce vrea...
5.3  RE: Simate....MONITORULE , trimis de
(22 oct 2008, 17:59:52
Aveti poate vreo lista de cuvinte interzise ?

Cand am spus ca am apasat "Trimite", m-am referit la o procedura de asta: scris comentariu -> apasat "Trimite" -> pagina cu articolul se reincarca, dar fara sa fie vizibil comentariul meu. Asa ca am mai scris o data mesajul, l-am copiat si am dat din nou "Trimite". Nici de data asta n-a aparut. Peste doua minute m-am incapatanat si am mai dat o data Paste comentariului, dar nici de data asta n-a vrut.

Probabil cumva se face o selectie, exista niste filtre, care probabil vor lasa ACEST mesaj sa treaca. Nu ma simt cu musca pe caciula in nici un fel, nici nu ma intereseaza enorm de tare sa mi se publice comentariul, dar as indrazni sa afirm ca undeva pe drum se pierd comentarii ok si care nu incalca regulamentul.

In rest, felicitari pentru ideea de inregistrare pe site daca vrei sa comentezi.
6.   Fac eu ceva pe cenzura voastra trimis de
(22 oct 2008, 17:31:13
Este un fapt dovedit in occident si in state ca publicatiile care nu au versiune electronica dau chix. Eu stiu asta si stiti si voi asta. Asa ca bucurati-va ca va bag in seama fituica. Nivelul ziarului este de tot rahatul. Dar stati linistiti,nu sunteti singuri, asta este nivelul presei locale din Romania. Singura distractie este ca mai bagi un comentariu si mai afli o parere din oras. Cat despre condamnari, pedepse penale etc. vis a vis de comentarii postate.... Hai sa fim seriosi... in cazul in care exista careva care se teme de asta... trebuie dovedit ca tu ai folosit ip-ul respectiv... trebuie sa-ti garanteze firma furnizoare ca ip-ul respectiv la ora respectiva ti-a fost desmnat tie. IMPOSIBIL !!! Asa ca injurati linistiti in continuare, nu va poate face nimeni nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei