NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul zilnic de ouă contribuie la scăderea greutăţii corporale

Persoanele care consumă zilnic câte două ouă au mai multe şanse de a pierde în greutate şi de a înregistra o scădere a nivelului de colesterol, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în The European Journal of Nutrition şi preluat de dailymail.co.uk.

Studii anterioare au scos la iveală o legătură directă între consumul de alimente bogate în colesterol, precum ouăle, şi creşterea nivelului de colesterol din sânge. Acest lucru contribuie la creşterea riscurilor de maladii cardiace.

Însă noul studiu a demonstrat că persoanele care consumă zilnic câte două ouă, adoptând, în acelaşi timp, o dietă hipocalorică, nu numai că pierd în greutate, dar înregistrează şi o scădere a nivelului de colesterol rău din sânge.

La studiu, care a durat 12 săptămâni, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Surrey, coordonată de profesorul Bruce Griffin, au participat 50 de voluntari supraponderali, dar sănătoşi. Voluntarii au consumat zilnic câte două ouă şi au adoptat o dietă hipocalorică recomandată de British Heart Foundation.

Un alt grup de 50 de voluntari a urmat aceeaşi dietă hipocalorică, fără să includă şi ouăle în consumul zilnic.

Ambele grupuri de voluntari au pierdut în greutate şi au înregistrat o scădere a nivelului de colesterol rău.

Griffin a indicat că studiul a demonstrat că nu există dovezi care să susţină ideea că un nivel crescut de alimente bogate în colesterol, precum ouăle, ar contribui la creşterea riscurilor de maladii cardiace.

Se crede că persoanele care consumă ouă la micul dejun pierd în greutate pentru că acest aliment prelungeşte senzaţia de saţietate.

Studiul vine în sprijinul unor lucrări anterioare, care indică faptul că grăsimile saturate, ce se găsesc în produse de patiserie, carne procesată, biscuiţi şi prăjituri, contribuie mai mult la creşterea nivelului de colesterol rău din sânge decât alimentele bogate în colesterol, precum ouăle, care conţin puţine grăsimi saturate.

În Marea Britanie se consumă zilnic aproximativ 28 de milioane de ouă - circa două-trei de persoană, săptămânal -, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute cantităţi pe ţară.

Hipercolesterolemia este un factor de risc major pentru maladiile cardiovasculare. Colesterolul în exces se depune pe artere şi formează plăci, care în momentul în care ajung la inimă sau la arterele periferice favorizează obstrucţia, provocând producerea infarctului şi a arteritei. Colesterolul rău - LDL (lipoproteine cu densitate joasă) - este cel care se depune astfel. Colesterolul bun - HDL (lipoproteine cu densitate înaltă) - în schimb, protejează sănătatea, pentru că ajunge la ficat pentru a fi eliminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul zilnic de ouă contribuie la scăderea greutăţii corporale.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul zilnic de ouă contribuie la scăderea greutăţii corporale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oua gatite sau crude? trimis de
(28 aug 2008, 11:10:19
da interesanta aceasta concluzie la care s-a ajuns

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei